Oversvømmelser mange steder på Sørog Østlandet. – Har aldri sett så mye vann her før


(Dagbladet): De som følger Yrs nedbørskart eller bare har stått opp og sett ut eller forsøkt seg på en liten tur utendørs på Sør- og Østlandet i dag, har oppdaget at det regner og blåser mer enn vanlig.

Det er sendt ut flomvarsel med oransj nivå i Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Oppland, Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold.

Nedbøren skaper problemer mange steder, særlig i Vestfold, hvor blant annet et kjøpesenter i Revetal har vann til godt opp på fasaden.

- Jeg har aldri sett så store vannmengder her tidligere, sier Stian Groverud, som jobber like i nærheten.

- Som et badekar

Kjøpesenter-eieren Sjur Gran sier det nå er halvannen meter vann i butikkene i kjelleretasjen, og at all strømmen i senteret har gått, fordi det ligger en transformator i det rammede området.

- Gjennom Revetal sentrum er det lagt en bekk i et rør. Nå har det kommet så mye nedbør at rørene ikke tar unna alt vannet, og det går opp. Det er nesten som et badekar her nå, med en boligblokk med garasjer på den ene siden og senteret på den andre. Og vannet blir ikke borte igjen før det slutter å regne, sier Gran til Dagbladet.

- Det er kjedelig, men sånn er livet. Nå må vi bare prøve å pakke ned kjøle- og frysevarer, og redde det som reddes kan.

Togtrøbbel

Vestfoldbanen er stengt ved Holmestrand på grunn av det kraftige regnværet og problemer med strømtilførselen.

Tidligere i morges opplyste Vestfold-politiet til Dagbladet at de oppfordret fylkets innbyggere om å kjøre forsiktig. Nå sier de det er stengte veier flere steder i området, og at en bil har veltet på E18, trolig som følge av vann og vanskelige kjøreforhold.

- Det har regna bra her i natt, sier operasjonsleder Arild Alfheim.

Brannvesenet i Oslo melder om grunnvann som kommer opp av sluk og fyller kjellere med vann. I Tønsberg meldes det om vann som står opp av kumlokkene, skriver NTB.

Flere steder meldes det også om trær som har blåst over ende og som sperrer veier.

Det er varslet ganske store nedbørsmengder også utover onsdagen, men det vil avta noe utover dagen.

Har du spektakulære bilder eller videoer av oversvømmelser i ditt nærområde? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Wednesday, September 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments