- Orker ikke tenke på monsterbakken nå

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby gikk et av sine mest kaotiske skirenn noen sinne i Val di Fiemme i går. I femten varmegrader var han involvert i fall, han måtte kjempe om bonussekunder, og han ble hektet av da spurten gikk.

Men til slutt ble de ganske bra likevel, han starter den avsluttende Tour-etappen rett i hæla på smamnelagtleder Petter Northug.

- I forhold til sammendraget har jeg gjort joben min i dag. Petter og jeg før følge ned til bakken. Så får vi se hvem av oss som er sterkest opp de fire kilometrene.

 

Fire km rett opp

- Hva tenker du om det?

- Akkurat nå orker jeg ikke tenke på den bakken. Nå må jeg først roe meg, få hvilt og spist. Så får jeg vel begynne å tenke litt på morgendagen.

- Hva er egentlig ditt forhold til denne monsterbakken? Gruer du deg?

- Har du sett den bakken eller? Det er jo rett opp i fire kilometer jo. Jeg gruer meg som faen! Det er ingen som gleder seg til det der. Men vi må dessverre opp.

Ingenting er gitt

De fleste holder Martin som favoritt mot Petter når det kommer til bakkeklatring.

- Oddsen er ikke akkurat på min side, sier Northug sjøl og fyrer oppunder så godt han kan.

Det der kjøper ikke Johnsrud Sundby i det hele tatt.

- Det er bra å prate seg sjøl ned. Men jeg vet at den av oss som har de beste beina i morgen vinner. Det kan bli meg, men det kan også bli Petter, sier han.

- Ingenting er avgjort før en av oss – forhåpentligvis kommer det ingen bakfra – står på toppen av Alpe Cermis i morgen ettermiddag. 

Fall og spurt

Det var over femten varmegrader i sola i Val di Fiemme i går. Slik vårtemperatur gir utfordringer for smørerne. De fleste norske løperne gikk på ski med spikerfeste, men gled ikke like godt som enkelte andres.

- Det var en prioritering vi gjorde før start. Jeg ville ha godt feste og gå jevnt fort mot den første innlagte bonusspurten. Jeg ønsket å ta de sekundene uten å måtte spurte for dem. Men den planen gikk åt skogen. Jeg måtte spurte, og ble stokk stiv etterpå.

- Egentlig var dette et kaosløp med action fra start til mål, og ikke et spesielt godt disponert løp fra min side, sier Martin – som også var innom et fall i en av utforkjøringene.

- Ja, jeg var nedpå, et såkalt face-plant.

Han kom seg kjapt på beina og var fort oppe i tet igjen.

Men mot slutten av løpet måtte både Martin og Petter Northug gi tapt for løpere med langt bedre gli på skia enn dem.

Tyske Tim Tscharnche vant foran Aleksej Polturanin og Dario Cologna.

Martin ble nummer åtte, men gikk seg innpå Petter Northug i sammendraget.

Bare tre sekunder skiller før monsterbakke-avslutningen i morgen.

- Det var action fra start til mål i dette løpet. Kanskje blir det det i morgen også.

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Saturday, January 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments