Opplevde trøbbel med Altinn.no: Det var planlagt


(Dagbladet): Ved midnatt ble selvangivelsen tilgjengelig på internett og Dagbladet har fått meldinger om flere som opplevde problemer med å logge seg på altinn.no i minuttene inn i det nye døgnet.

Kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen i Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) forklarer:

- Status er at vi hadde 60 000 innlogginger i ID-porten i løpet av det første kvarteret. ID-porten fungerte som normalt. Men enkelte brukere fikk i en periode ventetidsplakat. Dette er en kontrollert innsnevring av tilgangen. En planlagt avgrensing i  trafikk sikrer at ID-porten ikke går ned og dermed blir helt utilgjengelig, opplyser Andersen til Dagbladet i natt.

Forberedt

Andersen ber brukerne vise tålmodighet

- Ved at noen brukere ikke slipper til, sikrer en at flertallet av brukerne har normal tilgang til ID-porten. For hver som logger seg ut, er det en ny som kommer inn. Ergo, hvis du får ventetidsplakat eller ikke kommer inn, vær tålmodig og prøv igjen på et senere tidspunkt, sier Andersen.

- Er dere forberedt på «morgenrushet»?

- Vi er godt forberedt. Vi samarbeider tett med Skatteetaten og Brønnøysund, og alle har beredskap for å håndtere eventuelle hendelser. Det inkluderer også Difi brukerstøtte som yter service og hjelp til personer som opplever problemer med innlogging. Men jeg gjentar, hvis noen skulle få ventetidsplakat eller ikke komme inn, vær tålmodig og prøv igjen på et senere tidspunkt, opplyser Andersen til Dagbladet.

Frist 30. april

I løpet av dagen vil trolig rundt 3,4 millioner nordmenn få svar: Har de penger til gode på skatten — eller er restskatt i vente. For første gang blir i år Skatteetaten kun sendt elektronisk.

I natt ble tallene klare på skatteetaten.no for nordmenn som bruker Altinn-tjenesten. Mandag neste uke vil en elektronisk selvangivelse også være tilgjengelig for 1,2 millioner som til nå ikke har kommunisert elektronisk med myndighetene.

I fjor lanserte Altinn en mobil-app som gir deg tilgang til meldingsboksen i Altinn.

Frist for å levere selvangivelsen er 30. april.

Thursday, March 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments