OnklP:Jeg gråt for meg selv på stabburet etterpå

(Dagbladet): – Jeg er hyperfølsom og gråter lett, men jeg ble likevel pent overgått av Bjarne på den fronten, sier Lene Nystrøm til Dagbladet.

Det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» er inne i sin fjerde sesong, og hver lørdag har artister blitt hyllet gjennom en hel dag med nye tolkninger av hovedpersones låter.

Årets deltakere er, i tillegg til Nystrøm, Bjarne Brøndbo, Pål «OnklP» Tøien, Thom Hell, Silje Nergaard, Jonas Fjeld og Inger Lise Rypdal.

- Ikke flaut

Programmet har i flere sesonger bydd på rørende øyeblikk, og opptil flere ganger har artistene tatt til tårene.

Det fikk vi igjen se i årets første program, da særlig Bjarne Brøndbo og Lene Nystrøm lot seg bevege av de andres tolkninger. Dagbladet har spurt artistene om hva det er som får tårene til å trille.

- Det er klart det aldri er kult å se seg selv sutre på tv, men det er bare sånn jeg er og det synes jeg er greit. Spesielt stemmene til Thom Hell og Jonas Fjeld påvirker meg veldig. De er så inderlige og treffer meg rett i hjertet, sier Nystrøm. 

Programmet ble spilt inn på Vestre Kjærnes Gård utenfor Moss i sommer, og Brøndbo var førstemann ut. D.D.E.-frontfiguren ble tydelig rørt opptil flere ganger. Det synes han på ingen måte er flaut. 

– Det er en styrke og en svakhet jeg har. Jeg føler meg mer enn nok mann selv om jeg feller noen tårer på tv, sier han og fortsetter:

- Jeg tror det er en medfødt egenskap. Jeg har vokst opp i en trygg og god heim, og oppdaget tidlig betydningen av empati. Jeg tror jeg har den evnen til å leve meg inn i følelser, på godt og vondt. Det er ofte det jeg har fått høre i mitt artistliv også, at jeg har evnen til å bevege og engasjere. 

Alenetid etter sending

Før sesongpremieren trodde han ingen i hans nærmeste omgangskrets ville bli overrasket over å se ham gråte på tv. 

- Jeg har jo grini meg gjennom talene jeg har holdt i konfirmasjonen til alle tre gutta mine også, så det kommer nok ikke som noen overraskelse på noen, sier han. 

Rapperen OnklP tyr ikke like lett til tårene i programmet, men sier til Dagbladet at han hadde sitt eget sted å gå til etter at kameraene var av. 

- Jeg grein for meg selv på stabburet etterpå, sier han og ler, og legger til et tvilende «nei da». 

Han innrømmer likevel at det var litt rørende å få sin helt egen dag, der artistene skulle spille hans sanger og «skryte av ham i hytt og pine».

- Det var veldig spesielt, men også hyggelig. Jeg ble nok litt rørt jeg også, sier han. 

Intens opplevelse

Inger Lise Rypdal beskriver innspillingen som en utrolig intens og følelsesmessig opplevelse. 

- Man byr på seg selv hele tida, det er lite søvn og mange nye opplevelser. Det er ikke så rart om man blir litt rørt i en sånn setting, sier hun. 

Hun får støtte av artistkollega Silje Nergård, som sier hun ble veldig rørt over både andres fremførelser og historiene de delte, selv om hun er usikker på om hun felte noen tårer selv.

- Det kjentes til tider intenst å være der. Jeg synes det var rørende å høre Lene synge min «Lullabye to Erle» som jeg skrev til min datter. Lene har et sterkt forhold til sin morsrolle og følte at låta betydde noe spesielt for henne personlig, så jeg kjente at hun gav fra sitt innerste, sier hun.

Duetthyllest

I tillegg trekker hun fram det å synge duett med Jonas Fjeld på låta «Når vi deler alt», som ble gjort kjent av Jonas Fjeld og avdøde Hilde Heltberg. 

- Jeg vet at Hilde betydde mye for Jonas, og det kjentes rørende å stå i hennes sted, og på et vis også hylle henne, sier Nergaard. 

Selv om det ble mange tårer, er ikke alle like lettrørte. Thom Hell og Jonas Fjeld var blant dem som ikke lot seg rive med og ty til tårene. 

- Jeg er ikke helt typen til å gråte i den settingen, selv om det selvfølgelig er rørende øyeblikk. Der er vi nok en veldig ulik gjeng. Jeg opplevde at Jonas og jeg var ganske like der, sier han og får støtte fra Fjeld. 

- Jeg var nok blant dem som forholdt meg litt rolig generelt sett. Det var tøft å få så lite tid for seg selv med opplegg fra morgen til kveld, men det var en flott opplevelse og et minne for livet med flere fine øyeblikk, sier han.

Friday, February 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments