- Om Mattilsynet ikke kunne komme, ville jeg reist ned og tatt slangen selv


(Dagbladet): En hotellgjest ved Anker Hotel i Oslo, var i kveld så uheldig å finne en slange på hotellrommet sitt.

- Gjesten hadde bestilt enkeltrom og var ikke fornøyd med dette. Vi ble varslet om funnet, og har bedt Mattilsynet om bistand. Gjesten avventer inntil videre utenfor hotellrommet, meldte Oslo-politiet på Twitter etter funnet like før klokka 21.00 i kveld.

Dagbladet slo på tråden til hotelldirektør og administrerende direktør i Anker-konsernet, Per Carlenius, etter funnet. Han hadde raskt fått beskjed om slangen.

- Jeg fikk en telefon av vekteren som ikke visste hva han skulle gjøre med slangen. Det var en gjest som hadde funnet den på gulvet på rommet da han kom inn, sier Carlenius til Dagbladet.

Ville drept den

Politiet ble varslet av hotellet, det samme ble Mattilsynet. Hotellgjesten ventet i sikkerhet utenfor rommet etter slangefunnet, og politiet hadde egentlig tenkt å vente på bistand fra Mattilsynet. De tok imidlertid hånd om det selv:

- Vår modige patrulje hadde tydeligvis litt kunnskap om dette, og fikk puttet den i et putevar, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Slangen ble fraktet ut av hotellet og til Veterinærhøyskolen. Hotelldirektør Carlenius sier imidlertid han selv var klar for å håndtere slangen.

- Jeg sa til vekteren at dersom Mattilsynet ikke kunne komme, ville jeg komme og ta den slangen selv, sier Carlenius, som både er tidligere norgesmester i boksing og en kjent psykolog.

- Hvis jeg hadde gjort det ville jeg tatt liv av den. Jeg jobber i Viltnemnda, og har tatt en slange før. Det skal selvfølgelig være helt spesielle opplevelser før man drepet dyret, som er freda, men det var det her. Slangen var ikke liten heller. Hvis jeg skulle gjort det, mått jeg gått inn med støvler og hansker, sier han.

- Ingen hyggelig opplevelse

Carlenius sier han fikk en god beskrivelse av slangen som ble funnet på gulvet. Han forteller også at gjesten som ble fikk det ublide møte, tok det forholdvis greit.

- Dette blir ikke noe stor sak for hotellet. Når man driver hotell, er det mye rare ting som skjer. Nå er heldigvis slangen langt unna hotellet.

- Det er ingen hyggelig opplevelse for gjester eller personalet, men heldigvis gikk det greit, sier Carlenius.

Han tror selv slangen ble tatt med på hotellet på en gjest, og at den deretter stakk av eller ble gjenglemt.

- Det skjer jo en del ulovlig innførsel av slanger og reptiler her i landet, så det er vel det mest sannsynlige, sier han.

Wednesday, May 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments