Om «Lilyhammer»-bråket: Min intensjon var aldri å være respektløs


(Dagbladet): Forrige uke ble det kjent at Steven Van Zandt ikke fortsetter i den populære TV-serien «Lilyhammer».

 - Jeg kommer til å savne Norge, sa Zandt da til Dagbladet.

Nå er likevel den amerikanske musikeren og skuespilleren tilbake i landet, og han røper mer om hva som skjedde med Netflix-serien.

Steven van Zandt mente ikke å skape overskrifter da han fortalte om «Lilyhammers» død på Twitter. Han skulle selv gjerne ha gjort mer.

- Min intensjon var aldri å være respektløs mot Rubicon (produksjonsselskapet journ.anm). Jeg innså ikke at jeg lagde overskrifter med dette, siden serien har vært over i ett års tid, forteller han til Dagbladet. 

Møtte norsk presse

Zandt er først og fremst i Norge for å delta på Notodden Blues festival. Torsdag skal han være med på festivalåpningen sammen med blant andre kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Men dagen før var Norges-vennen på plass i Oslo for et møte med pressen.

Zandt, bedre kjent som Little Steven, forteller at det uansett ikke hadde blitt noen «Lilyhammer»-fortsettelse før 2017.  

- Om Rubicon hadde bestemt seg for en ny sesong i morgen, hadde vi ikke fått sett den før i 2017 uansett. Det tar tid å lage dette. Og tre år mellom sesonger er usannsynlig, forteller han.  

- Jeg visste at dette var slutten tre måneder før vi var ferdige å filme. Derfor formet jeg slutten så det skulle føles som en avslutning. Jeg nevnte det også for Eilif og Anne (journ.anm. manusforfatterne), og de gjorde det samme.

Tror serien kan fortsett uten ham

Zandt har både spilt hovedrollen og produsert deler av den kritikerroste serien som har satt norske Lillehammer på verdenskartet. De andre skuespillerne har uttalt at det blir rart å fortsette uten Zandt.

Zandt tror selv at serien kan fortsette uten han selv, slik som NRK og Rubicon har hinta til.  

- Kanskje om de finner seg noen andre eks-«Sopranos»-skuespillere, sier han og ler.

På talentutvikling

Steven Van Zandt ble først kjent som gitarist i Bruce Springsteens «E Street Band». De seineste åra har han hatt suksess som skuespiller i tv-seriene «Sopranos» og deretter norske «Lillyhammer».

Steven Van Zandt har startet ungdomsprosjektet «The Rock and Roll Forever Foundation» og skal snakke om talentutvikling under festivalen på Notodden fredag.

Han forteller at han elsker Norge, men at han ikke er særlig reiseglad.  

- Jeg tar ikke ferier og er lite sosial. Derfor kommer jeg nok ikke tilbake til Norge med det første, med mindre det er en jobb involvert, forteller han. 

Wednesday, July 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments