Ødegaard om stjernestatusen: Jeg kunne aldri forestilt meg det

HAMAR (Dagbladet): Tidligere i uka var Martin Ødegaard i den spanske hovedstaden og trente med Real Madrid. Der skal drammenseren  også ha blitt skissert et kontraktstilbud fra den mektige klubbpresidenten Florentino Perez.

I kveld er det 16 år gamle supertaltentet tilbake på norsk jord og Idrettsgallaen på Hamar, hvor han er nominert til prisen «Årets gjennombrudd». En rekke norske idrettsstjerner er til stede. Likevel er det Ødegaard alle vil prate med.

- Det er litt rart, egentlig. Jeg kunne aldri forestilt meg det hvis vi hadde spolt et år tilbake. Det er litt rart og litt spesielt, sier Ødegaard til Dagbladet.

Massivt press

Det alle ønsker å vite, er hvilken klubb Ødegaard vil velge når han skal ta steget ut i Europa – og når avgjørelsen tas.

- Det har jeg ikke tenkt så voldsomt mye på. Dere får nok vite det når det skjer noe offisielt. Da skal jeg kommentere det. Frem til da er jeg Godset-spiller og trives godt med det, sier Ødegaard til Dagbladet.

Før turen til Madrid denne uka var allerede oppmerksomheten rundt teknikeren enorm. Klubber over hele verden ønsker ham og alle de store internasjonale mediene skriver side opp og side ned om den norske sensasjonen.

Derfor er det naturlig at presset om å levere sportslige prestasjoner at et skyhøyt nivå fort kan føles tyngende. Det er heller ikke alle 16-åringer som er nødt til å svare på kritiske spørsmål fra pågående journalister så fort de viser seg offentlig.

Ødegaard er imidlertid klar på at han ikke lar seg påvirke.

- Jeg føler ikke så mye press, egentlig. Jeg spiller bare fotball og har det gøy. Jeg gjør det jeg liker best i verden, sier Ødegaard.

- Rart og spesielt

Forrige sesong startet unggutten fra Drammen med treninger med Strømsgodsets rekruttlag i 4. divisjon. Etter hvert som månedene gikk ble han både tidenes yngste spiller og målscorer i Tippeligaen og den yngste debutanten i EM-kvalifiseringssammenheng, da han entret banen mot Bulgaria for Norges A-landslag.

De helt unike prestasjonene ballvirtuosen har levert på banen, har som kjent gjort ham ettertraktet over hele Europa.

Selv oppsummerer Ødegaard 2014 slik:

- Året har egentlig gått over all forventing. Før sesongen hadde jeg kanskje et håp om å debutere for Godset i Tippeligaen. Det gjorde jeg jo ganske tidlig. Etter det har det skjedd veldig mye, så det har vært et veldig bra år.

Nominert

I kveld måtte Ødegaard forbi et samlet pressekorps før han kunne finne plassen sin i Hamar OL-Amfi. Der konkurrerer han mot kombinertløper Jørgen Graabak og skiskytter Tiril Eckhoff om prisen for årets gjennombrudd.

På Dagbladets spørsmål om hva 1998-modellen vet om de to, begynner han imidlertid å le.

- Det er vel noen OL-gull der og sånn, så det er tøff konkurranse. He-he.

- Men du har levert bedre prestasjoner enn dem?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er to gode idrettsutøvere, sier Ødegaard før han går videre til neste journalist.

Saturday, January 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments