Northug måtte fjerne spesiallaget musikkvideo

(Dagbladet): For få dager siden offentliggjorde Petter Northug (29) sin egen offisielle VM-låt – laget spesielt til mesterskapet i Falun. Musikkvideoen «Rise Again» ble raskt spredd via 29-åringens kontoer på sosiale medier – og fikk også bred omtale i norske medier.

Videoen er imidlertid ikke i henhold til representasjonsavtalen med Norges Skiforbund, ettersom Northug er iført klær fra den private sponsoren Coop.

Nå bekrefter manager Are Sørum Langås overfor Dagbladet at Northug derfor ikke lenger vil promotere videoen og at langrennsstjernen allerede har slettet «Rise Again» fra sine nettsider.

- Vi elsker låten, men videoen er ikke i henhold til regelverket. Derfor har vi fjernet den. Dette er uproblematisk for oss, og vi deler den i stedet som lydfil – slik at alle får hørt den. Artisten er også veldig fornøyd med dette, sier Langås til Dagbladet.

-  Kontaktet Skiforbundet

Northug har jobbet hardt for å kunne reise seg under Falun-VM etter de utenomsportslige problemene med fyllekjøringa natt til 4. mai i fjor.

Det er også det musikkvideoen laget av familievennen Jack Taylor handler om – en video Northug utrykte han brukte som inspirasjon til VM på Twitter tidligere i uka.

«Varmer opp til VM med låta Jack Taylor har laget til meg», skrev Northug og henviste til videoen.

Langås skal imidlertid ha forstått raskt at Mosvik-ekspressen ikke kunne spre denne i sosiale medier selv, og kontaktet derfor Bernt Halvor Olderskog i Norges Skiforbund for å diskutere saken.

- Det er riktig at jeg kontaktet Olderskog. Vi konkluderte sammen at spredning av denne, med Petter som avsender, ikke var i henhold til regelverket, og vi valgte da å ta den bort fra Petters sosiale medier og blogg, forteller Langås.

- For oss er det viktig å overholde regelverket, men vi håper musikkvideoen spres av andre – for det fortjener den, fortsetter Northugs manager.

- Snikreklame

Olderskog er komersiell leder i Skiforbundet. Han mener Langås tok en klok avgjørelse ved å ta kontakt.

- Det var Are som tok kontakt, og lurte på om dette var utenfor reglementet til Skiforbundet. Are oppdaget at det ikke var så smart å spre videoen via Northug i sosiale medier. Skiforbundet mener det var en klok konklusjon og takket ham, sier Olderskog til Dagbladet.

- Are så selv at det kunne blitt sett på som snikreklame for Coop og at noen kunne reagere på det.

- Ville dere reagert om de ikke hadde fjernet den?

- Det vil jeg ikke svare på, sier Olderskog.

PS: Øverst i saken kan du se VM-videoen Northug måtte fjerne.

Thursday, February 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments