Norske trener i strupen på Thomas Wassberg og FIS

(Dagbladet): Det var til slutt Johan Olsson som kunne trekke det lengste strået på herrenes 15 kilometer i går.

34-åringen, som gikk med startnummer 17, holdt unna alle angrepene, og tok med det Sveriges andre strake gullmedalje på like mange dager. Men ikke uten kontroverser.

Dario Cologna, Chris Jespersen og Marcus Hellner, for å nevne noen, har alle tatt til ordet for at forholdene ikke var rettferdige. Nå har også den norske sprinttreneren Arild løftet bladet fra munnen.

Til svenske Aftonbladet gjør han det klinkende klart at forholdene skulle vært bedre for de beste utøverne som kom på langt senere startnumre enn Olsson, og spesielt løypesjef Thomas Wassberg får gjennomgå.

- Ikke engang prøvd

Den svenske langrennslegenden har sagt at han mener salting av løypene ødelegger snøen. Monsen mener han ikke engang har prøvd.

- Wassberg har ikke engang prøvd å salte. Han sier at han har gjort det, men han har ikke prøvd. Hadde han vært ute i testsporet og lagt 100 meter, da kunne jeg snakket med Wassberg. Vi gjør dette hver eneste dag på sommeren på Sognefjellet når det er sånne forhold. I to måneder gjør vi det. Kanskje det ikke fungerer her, men gå nå i alle fall ut og gjør det forsøk. Ikke bare stå der og si at vi klager helt uten grunn, sier Monsen til den svenske avisa.

Samtidig er Monsen glad for at det er flere enn nordmennene som klager. Han vil ikke være noen dårlig taper, men mener likevel at dette er noe man må si ifra om.

- Det var viktig for Norge og veldig bra at både Dario og Marcus også sa ifra. Om det er vi som kjefter og smeller først, så er vi bare tapere, ikkesant? Det blir helt feil altså, sier han.

FIS

Monsen sier videre at det ikke bare er Wassberg som må ta skylda for at gårsdagens løp ble som det ble. Også Det internasjonale skiforbundet (FIS) må ta sin del av ansvaret.

- FIS sier at det ikke står noe i noe regelverk om at forholdene i løypa skal være faste eller myke. Det respekterer jeg. Men det står at forholdene skal være rettferdige og at den røde gruppa (på papiret de beste løperne) skal ha de beste forholdene. Det har de ikke lykkes med. Der har de misset, sier Monsen.

Lederen for langrennskomitéen i FIS, Vegard Ulvang, innrømmet selv overfor Dagbladet i går at det ble gjort en bom.

- I ettertid kan man si at salting av hele løypa ville gjort forholdene likere. Men på det tidspunktet den beslutningen må tas, som er tre timer før start, var ikke løypa så løs – i alle fall var det juryens vurdering, sier Ulvang.

Thursday, February 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments