Norsk app-boom i Berlin

BERLIN (Dagbladet): – Dette er rett og slett en herlig måte å bli vekket på, skryter Espen Systad:

- Personlig, må jeg gjenta prosedyren tre ganger hver morgen – bare for å bli vekket av en behagelig stemme, som forteller hvordan været er der jeg befinner meg, hva som har skjedd i løpet av natta og kanskje også hvilke avtaler jeg har i løpet av dagen. Etterpå følger et utvalg av min favorittmusikk.

Drømmer om USA
Det er snakk om «capsule.fm», som kom på markedet i fjor og senere har tatt helt av.

Akkurat nå om dagen er Systad og folkene hans på springbrettet med en ny og utvidet versjon. 

- Berlin er de siste årene blitt en smeltedigel for unge nordmenn med gode ideer. Her er det fortsatt mulig å spise og bo billig, samtidig som de treffer kolleger som har erfaring, og som kan gi livsviktige tips om hvordan de bør opptre og hva som er lurt å satse på. Norge er bra som testmarked, men alt for lite. De som greier å komme seg inn på det tyske digitalmarkedet, har passert en milepæl.  Gjennombrudd i USA står selvsagt høyt på manges ønskeliste, forteller Espen Systad.

Norsk miljø
Han befinner i et nakent kjemperom i et nedlagt postkontor i berlinbydelen Kreutzberg, der også seks-åtte andre sitter bøyd over de ultralette maskinene sine.

Det norske miljøet befinner seg stort sett omkring gammelberliner Jørn Haukøy (39) fra Fauske og IT-veteran og investor Knut Jørstad fra Oslo.

Begge gleder seg over de om lag 10 starterne med «norsk DNA» som for tida sysler med prosjekter som spås store muligheter.

- I miljøene befinner det seg eksperter på absolutt alle områder. Det er ingen tilfeldighet at talentspeiderne fra Silicon Valley med jevne mellomrom er på innkjøp i Berlin, konstaterer Jørn Haukøy.

Skreddersydd
Espen Systad har en norsk og en australsk kompanjong og seks ansatte som på full tid driver med videreutvikling. 

- Vi lever midt i en konstant flyt av informasjoner, men er minst 30 prosent av tida ute av stand til – eller har lyst til – å glo på en skjerm. Det er her «capsule.fm» kommer inn:  Appen kan via audio levere skreddersydde værmeldinger for den enkelte, oppdatere viktige nyheter eller fore sosiale medier. Brukerne slipper med andre ord å sitte klistra til mobilen.

- Jeg har ikke lyst til å gå nedover gata og kikke på en alt for liten skjerm, når jeg kan få budskapet behagelig servert av en monden stemme.  På vår måte, er det dessuten langt mindre risikabelt å være trafikant, sier Espen Systad.

Sunday, January 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments