Norsk ambassadeansatt meldes omkommet i helikopterstyrt: – Ulykke, ikke terror


(Dagbladet): En norsk ambassadeansatt i Pakistan er blant sju omkomne etter en helikopterulykke i Gilgit i Pakistan i dag, melder det pakistanske forsvaret.

Helikopteret var en del av en større delegasjon med elleve utlendinger og seks pakistanere, og styret i en skole i det nordlige Pakistan i dag tidlig, melder pakistanske Express Tribune.

Det pakistanske forsvaret sier at en nordmann døde i styrten.

- Vi kan verken bekrefte eller avkrefte meldingene i mediene om at en norsk ambassadeansatt er omkommet. Vi jobber nå med å få klarhet i det som har skjedd og alle tilgjengelige ressurser er satt inn, sier pressevakt i UD, Rune Bjåstad, til Dagbladet.

Hele sju døde

Det pakistanske militæret melder tre pakistanere, deriblant de to flygerne, samt fire utenlandske borgere er omkommet. Flere av de andre som omkom skal også være utenlandske diplomater.

Følget var i Gilgit-Balistan i Kashmir, da det ene helikopteret styrtet. Delegasjonen skulle delta på åpningen av et turistprosjekt i området, ifølge Express Tribune. Statsminister Nawaz Sharif var også i ett av helikoptrene og skulle være med på åpningen.

Nå har statsministeren annonsert en nasjonal sørgedag og melder i tillegg at det nå jobbes for å få fraktet de omkomne tilbake til Islamabad. De skadde er flydd til et militærsykehus i Gilgit.

Ifølge Expressen deltok den svenske ambassadøren Tomas Rosander på besøket, men var ikke om bord på helikopteret som styrtet.

- Ambassaden har pratet med ham, og han er uskadd og har det etter forholdene bra, sier Veronica Nordlund i svenske UD.

Taliban hevdet å stå bak – var teknisk feil

Avisa henviste også til en pressemelding fra det pakistanske Taliban, som hevdet å ta på seg ansvaret for styrten. Og at helikopteret ble skutt ned. Dette avkrefter pakistanske myndigheter.

Direktør Asim Bajwail i det pakistanske militæret sier til den pakistanske avisa Dawn at helikopteret styrtet på grunn av en teknisk feil og utelukket at dette kunne været et terrorangrep.

Han sier det dreier seg om en teknisk feil under landing.

Dagbladet kommer med mer

Friday, May 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments