Norge stanget og stanget. Så greide de endelig å straffe Elfenbenskysten

• Elfenbenskysten – Norge 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Det var lite spenning knyttet til kveldens siste gruppespillkamp. De norske jentene var allerede klar for sluttspill, og kom til å bli nummer to i gruppa.

Og etter seieren mot Elfenbenskysten venter enten England, Colombia, Mexico og Frankrike i åttendedelsfinalen. Det blir først klart på onsdag.

Even Pellerud var ikke helt fornøyd etter kampen. Til NRK sier han:

- Det var deilig å få med seg seieren i dag.  Det var perioder småpent. Og andre perioder lugget det voldsomt og det var mangel på konsentrasjon. Vi er ikke storhappy med kampen. Vi er ikke gode nok som lag til å styre kamper.

Tidlig ledelse

Etter at Elfenbenskysten fikk en halvsjanse etter fire minutter – handlet det meste om Norge.

Ada Hegerberg åpnet showet med et typisk goalgettermål etter seks minutter.  Spissen fikk ballen helt alene på bakre stolpe og var frekk nok til å lure ballen på innsiden av Elfenbenskystens keeper fra skrått hold.

Elfenbenskysten tapte 0-10 mot Tyskland, og mange tok nok fram kuleramma etter det tidlige målet.

De kaloriene kunne de ha spart.

Bom,bom.bom

For Norge sleit med å omsette sjansene ut over i omgangen.

Emilie Haavi burde ha doblet ledelsen for Norge etter 25 minutter, men LSK-spilleren greide ikke å styre en nydelig gjennombruddspasning fra Skammelsrud Lund på mål fra åtte meter.

Og slik fortsatte det for Norge.  Elfenbenskysten sleit voldsomt med den defensive organiseringen – Og Norge utnyttet det gang på gang.

Som da Minde ble spilt fri gjennom på kanten. Elfenbenskystens keeper stormet mot Minde – som trillet ballen til Hegerberg på blank kasse fra seksten meter.  Men Lyon-spissen fomlet og plasserte ballen utenfor det vidåpne målet.

Til pause sto det 1-0:

- Dette er langt under pari. Vi er altfor upresise høyt i banen. Vi må være mye klokere. Når vi bare leder 1-0 blir det en nerve vi ikke ønsker å ha i kampen, sier assistenttrener Roger Finjord til NRK i pausen.

Ketchup-flaska

De norske jentene startet også den andre omgangen under pari. Elfenbenskysten fikk en stor sjanse etter ett minutt da  Nguessan dro seg fri på kanten og slo inn til en umarkert Nahi i feltet. Begge skuddforsøkene ble blokkert – men der var de nære på.

Det fikk NRK-ekspert Tom Nordlie til å utbryte:

- Det her er altfor dårlig.

Men alle visste at Norge fort kunne score flere raske mål. Så uorganisert var Elfenbenskystens forsvar.

Som sagt, som gjort.

2-0 var det Ada Hegerberg som sto for da hun ble spilt gjennom av Lene Mykjåland. Bommen fra første var glemt, og Hegerberg  lempet ballen iskaldt i mål alene med keeper.

3-0 kom noen minutter etterpå. På et frispark. Ballen ble slått inn i boksen, og etter litt klabb og babb endte ballen hos Solveig Gulbrandsen på fire meter.  Superveteranen styrte ballen i mål.

Selv om de norske jentene fikk opp presisjonen – var det  Elfenbenskysten som sto for dagens prestasjon.  Fem minutter etter Norges to raske limte N’Guessan ballen i krysset fra tjue meter.

En liten trøst, men for laget som spiller i sitt første VM betydde det nok mye.