Nei, det er ikke bjørnene som er små


Dimensjonene i bildet ser helt merkelige ut, men det er et virkelig foto – og bjørnene store slik bjørner pleier å være.

Bildet viser en av de 30 hvalene som er vasket i land i Alaskagolfen siden mai.

NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) er «veldig bekymret» over dødsfallene, og mener antallet er langt større enn vanlig. Ifølge Washington Post kan det ta flere måneder – i verste fall år – før årsaken er klar.

Flere teorier

Angrep fra andre arter, sult eller sykdom kan ligge bak, men forskerne har ikke sett noen signaler på at noe sånt skulle slå ut i et så stort omfang.

International Business Tribune skriver at det er snakk om 14 knølhval, 11 finnhval, en gråhval og fire ikke-identifiserte typer.

Det er også spekulert i om klimaendringene og høyere temperaturer i vannet kan være skyld i massedøden.

- Jeg tror ikke havtemperaturene vil påvirke hvalene direkte, sier ekspert på marine pattedyr ved Alaska Sea Grant-programmet.

- Veldig bekymret

I tillegg til at NOAA slår alarm, skal også andre forskere nå undersøke det som foreløpig er et hvalmysterium.

- Vi er veldig bekymret over at så mange hvaler har strandet i dette området. Selv om vi foreløpig ikke vet noe om årsaken, vil undersøkelsene våre gi oss viktig informasjon om helsen til hvalene og økosystemet de lever i, sier Teri Rowles i NOAA i en pressemelding.

Tidligere i sommer uttrykket lokale krefter bekymring over at det amerikanske forsvaret drev trening i området, blant annet med kraftige ekkolodd, skriver Washington Post.

- Vi mistenker at aktivitetene deres kan påvirke livet i vann, men vi kan ikke si noe mer før vi har flere fakta på bordet, sier Tom Lance, direktør for naturressurser i Sun’aq-stammen.

Monday, August 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments