Nå vil Tesla lage batterier til huset ditt

NEW YORK (Dagbladet): Selskapet Tesla Motors er best kjent for populære Model S el-biler. Nå varsler selskapet at det vil ta i bruk batteriteknologi som på sikt kan true det tradisjonelle strømnettet.

- Vi skal ganske snart avduke Tesla-hjemmebatteriet, forbrukerbatteriet som er til bruk i folks hus og bedrifter, sa Teslas toppsjef, Elon Musk, under en telefonkonferanse med analytikere ondag, ifølge Bloomberg.

Om noen måneder

Ved å kombinere solcellepaneler med store, effektive batterier kan noen huseiere kunne klare seg uten å kjøpe elektrisitet fra ordinære strømleverandører. Ifølge Musk vil batteriene bli avduket i løpet av et par måneder.

- Vi har gjort ferdig designet, og det bør kunne komme i produksjon om omtrent seks måneder. Det er virkelig flott, sier Tesla-sjefen.

Selskapet, med base i California, tilbyr allerede en type energioppbevaringsenheter til noen utvalgte kunder i USA gjennom solenergiselskapet SolarCity, hvor Musk er styreleder. De lager også større oppbevaringssystemer for bedriftskunder.

- Plugg inn og lek

I den folkerike delstaten blir den nye typen husbatterier sett på som et nødvendig verktøy for å håndtere strømnettet, integrere sol- og vindenergi og redusere klimautslippene.

- Vi prøver å finne ut hva som vil være et kult stasjonært batteri. Noen vil være som Model S-batteriet: Noe flatt, 12,5 centimeter ut fra veggen, festet på veggen med et vakkert deksel. Plugg inn og lek, sa Musk om utviklingen av husbatteriet i fjor.

Ifølge nettstedet The Verge har eiere av hybridbilen Toyota Mirai allerede mulighet til å ta ut batteriet og bruke det som strømkilde i hjemmene sine. Det batteriet skal kunne ha nok strøm i seg til å holde for et gjennomsnittshjem i en hel uke. Tesla vil neppe ønske å være dårligere.

Friday, February 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments