Nå vil Krekar svare på spørsmål fra DEG

(Dagbladet): I løpet av mulla Krekars forklaring i Oslo tingrett i dag kom det fram at islamisten har lyst til å åpne en slags brevvekslingstjeneste i Norge for å oppnå bedre forståelse for situasjonen hans.

Følg rettsmøtet her.

Det var advokat Brynjar Meling som minnet Krekar på at han hadde en plan for å bedre komme i kontakt med nordmenn flest.

- Ja, jeg vil åpne en epost-adresse der jeg sier til alle nordmann: «værsågod, her er min adresse». Der kan de sende spørsmål og jeg skal svare på alt, sa Krekar i retten.

- Så hvis for eksempel Fremskrittspartiet ønsker å vite mer om mulla Krekar så kan de spørre deg der?, spurte Meling.

- Selv regjeringen er velkommen til å sende spørsmål, svarte Krekar.

Tingretten behandler i dag oslopolitiets vedtak om å tvangsflytte den ikke-utvisbare islamisten til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Advokat Meling mener også at justisminister Anders Anundsens instruks som ligger bak vedtaket, må settes til side.

Meling mener instruksen framstår som rettet direkte mot Krekar til tross for at den framstår som generell.

Retten i dag har tatt for seg Krekars historie før han kom til Norge og hans turbulente opphold i landet. Krekar har selv gitt en forklaring og sier han ikke har noe mot Norge eller nordmenn, og at det er han som er i fare – ikke nordmenn.

PST har trusselvurdert mullaen og mener Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag er best egnet for ham da han ikke får ha hatt fysiske møter med islamistmiljøer i Oslo-området, Rogaland og Hordaland.

Krekar selv hevder han ikke kjenner til IS i særlig stor grad.

Tuesday, January 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments