Nå tar Kina i bruk «den store kanonen» for å sensurere internett


(Dagbladet): Kinas internettmur blir stadig mer ugjennomtrengelig. Flere og flere sosiale nettsteder blir utilgjengelige for kineserne, og tidligere i år ble også VPN-tjenester ubrukelige i landet.

Det har imidlertid vært noen, begrensede hull i den kinesiske brannmuren.

En frivillig organisasjon utenfor Kina, Greatfire.org, har publisert flere metoder for å unngå den kinesiske sensuren, og har gjort noen blokkerte nettsider tilgjengelige i Kina.

«Kinas store kanon»

Nå skal kinesiske myndigheter ha tatt i bruk et nytt våpen for å holde innbyggerne unna vestlige nettsteder, ifølge en rapport fra Citizen Lab ved Universitetet i Toronto.

De kaller den nye metoden for «Kinas store kanon». Dette innebærer at kineserne går langt mer aktivt til verks utenfor egne grenser for å hindre innbyggerne tilgang til ulike nettsteder.

Ifølge rapporten, ble Greatfire.orgs server utsatt for massiv trafikk 17. mars i år, et såkalt ddos-angrep (distributed denial of service).

Dette går ut på å bombardere en nettserver med et stort antall forespørsler på kort tid, så serveren bryter sammen.

På kommando

Greatfire.org-serveren fikk 2,6 milliarder forespørsler i timen, over 2500 ganger mer enn normalt. Ifølge forskerne, var det Kina som sto bak angrepet.

Det som er urovekkende ved «den store kanonen», er at den ifølge forskerne ikke skyter direkte mot et spesifikt mål. I stedet blir den implantert som en slags mellomman på en travel, kommersiell nettserver, og den ondsinnede trafikken blir satt i gang på kommando.

I dette tilfellet, skal Kina ha brukt den kinesiske søkemotoren Baidu til å fyre løs «den store kanonen».

Dermed skal deler av den uskyldige nettrafikken på søkemotoren ha blitt videresendt for å ødelegge for et aktivistisk nettsted.

Monday, April 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments