NÅ: Saudi-Arabia angriper mål i Jemen


Saudi-Arabia har gått til angrep mot Houthi-militsen i nabolandet Jemen, opplyser landets ambassadør i Washington, Adel al-Jubeir.

Ifølge ambassadøren blir USA holdt løpende orientert om angrepene, men amerikanerne deltar ikke direkte i militæroffensiven.

En anonym amerikansk tjenestemann opplyser imidlertid at USA bistår Saudi-Arabia, men det er ikke kjent hvordan.

Kort tid etter ambassadørens kunngjøring, fortalte innbyggere i hovedstaden Sana at kampfly bombet den internasjonale flyplassen i byen.

Rykker sørover

Den sjiamuslimske Houthi-militsen tok tidligere i år kontroll over Sana og jaget landets sunnimuslimske president Abd-Rabbu Mansour Hadi på flukt sørover til havnebyen Aden.

De siste dagene har militsen, som Iran anklages for å støtte, rykket stadig lenger sør, og ifølge Saudi-Arabia har de nå tatt kontroll over flyvåpenet i Jemen.

Tidligere i uka ble det kjent at Saudi-Arabia sendte militære forsterkninger til grensa, og onsdag kveld gikk de til angrep.

Flernasjonal

Saudi-Arabia bekrefter at landets flyvåpen deltar i angrepene, som Adel al-Jubeir beskriver som en flernasjonal operasjon.

Ifølge ambassadøren deltar ti land, men det er ikke kjent hvilke land det er snakk om.

Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait, Bahrain og De forente arabiske emirater sendte tidligere onsdag ut en kunngjøring om at de ville komme president Hadi til unnsetning.

Militæroperasjonen er hjemlet i FN-charteret og charteret til Den arabiske liga, sier Saudi-Arabias ambassadør.

(NTB)

Thursday, March 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments