NÅ: Richard Matt skutt og drept av politiet, stor politijakt etter David Sweat


(Dagbladet): Søndag 7. juni gjorde amerikanske Richard Matt (48) og David Sweat (34) det ingen hadde klart på 150 år: De rømte fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i Dannemora i staten New York.

Nå er Richard Matt skutt og drept av politiet, får NBC News bekreftet av to ulike talsmenn for myndighetene. 

Samtidig jakter politiet på David Sweat, ifølge CNN

*Saken oppdateres. 

En time unna fengselet

Det skal være i området Lake Titus i staten New York, at Matt ble skutt. Det ligger omlag en time syd for fengselet de rømte fra. Ifølge CNN skal de to ha forsøkt å kapre en bobil da skuddene falt. 

Den nå drepte fangen, Matt, skal ha skutt mot eieren av bobilen. Eieren skal ha ringt politiet, som deretter skjøt og drepte fangen. 

Seint fredag kveld skal politiet ha mistet den gjenlevende fangen ut av syne.  

Matt sonet en dom på 25 år til livstid for å ha drept og likskjendet en tidligere sjef. Sweat soner en livstidsdom uten mulighet for å bli prøveløslatt for å ha drept en politibetjent. 

DNA i jaktbu

For snart tre uker siden sto cellene til de to fangene plutselig tomme under morgensjekken – da Sweat og Matt hadde lurt vaktene ved å legge klær under dyna i senga for at ingen skulle merke at de var borte.

- Fangene har rømt gjennom et hull bak i cella, sa Anthony Annuci, ved høysikkerhetsfengslet Clinton Correctional Facility.

Tidligere denne uka fant politiet mennenes DNA i ei jaktbu i det samme området der Matt nå er skutt og drept, ifølge The Telegraph

Flere fengselsbetjenter er pågrepet i saken, mistenkt for å ha hjulpet fangene å rømme. De skal blant annet ha fått overlevert utstyr som skal ha hjulpet dem bore seg ut av fengselet.

De pågrepne nekter for å ha hjulpet dem med vilje.

Friday, June 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments