Nå kan du velge hvem som skal arve Facebook-kontoen din

(Dagbladet): Våre digitale liv blir stadig mer omfattende og det har lenge blitt trukket fram som en utfordring hva som skal skje med våre nettprofiler når vi dør.

Så langt har Facebook simpelthen fryst kontoene til avdøde medlemmer. Men nå kommer de med en ny løsning.

Kan velge en arving

Facebook mener nå ha funnet den rette balansen mellom å beskytte den avdødes privatliv, og i tillegg etterkomme ønsker fra de nærmeste pårørende.

De vil nå la deg velge hvem som skal ta over profilen din når du dør.

Brukere i USA kan allerede nå velge en venn eller et familiemedlem som skal tegne en «ettermæle-kontrakt», og denne personen kan gjøre endringer på profilen din.

- Kunne gjøre mer

I en uttalelse i dag sier Facebook at de har mottatt hundretusenvis av henvendelser fra familier de siste åra.

- Vi hørte fra familiemedlemmer som ville legge ut informasjon om begravelser eller laste ned og bevare bilder. Vi innså at det var mer vi kunne gjøre, sier produktutvikler Vanessa Callison-Burch i Facebook.

Har du fått funksjonen?

På høyresiden av Facebook-profilen din, i menyen, finner du knappen for innstillinger. Under «sikkerhet» ligger da «legacy contract» eller ettermæle-kontrakt som Dagbladet har valgt å oversette det til.

Der kan du velge en venn fra vennelista di som kan styre siden din. Innstillingen skal så langt ikke være tilgjengelig i Norge.

Thursday, February 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments