NÅ: Ingen Krekar-avgjørelse i dag

Dette mener Krekar og advokat Meling:

Advokat Brynjar Meling har skrevet en 21 sider lang begjæring til Oslo-politiet som blir utgangspunktet for Oslo tingretts behandling i dag.

Meling mener beslutningen om tvangsflytting til Kyrksæterøra må oppheves og at den mye omtalte instruksen til justisminister Anundsen må settes til side.

* Krekar-teamet mener instruksen og beslutningen et rent partipolitisk markeringsbehov fra Frp som har lovet sine velgere å gjennomføre noe lovverket ikke hjemler dersom de får regjeringsmakt.

* Meling mener bruken av Utlendingsloven §105 ikke er til stede i denne saken, da det ikke foreligger et endelig «vedtak som innebærer at utlendingen må forlate riket».

Meling påstår det har skjedd alvorlige saksbehandlingsfeil underveis:
* Han mener Krekar hadde rett til å bli varslet og fremlegge sine synspunkter før vedtaket og mener det kan skyldes slurv eller partipolitisk press.
* Han mener Oslo-politiet uriktig legger til grunn at Krekar har begått flere grove brudd på Utlendingsloven. Meling sier lovbruddene aldri har blitt rettslig forsøkt.

* Meling mener Anundsens instruks er et forsøk på å instruere politiet i en enkeltsak, noe han mener er et angrep på maktfordelingsprinsippet..

* Han mener begrunnelsen for at mulla Krekar skal utgjøre en fare for rikets sikkerhet ikke hat noe som helst å gjøre med hvor han oppholder seg. Han sier trusselsaker dreier seg om chattegrupper på internett og telefonsamtaler, og at en flytting til Kyrksæterøra eller annet sted ikke vil ha noe funksjon dersom det er det man ønsker å forhindre.

* Meling krever såkalt midlertidig forføyning, noe som vil bety at en eventuell flytting til Kyrksæterøra og meldeplikt ikke kan iverksettes før det foreligger rettskraftig dom.

OBS! I løpet av rettsdagen bruker partene eller det vises til dokumenter hvor det refereres til navnet Najmuddin Farraj Ahmad eller bare «Faraj». Dette er altså samme person som er mer kjent som mulla Krekar.

Tuesday, January 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments