Nå har Rekdal fått nok: Dommerne må skjerpe seg!


Molde – Vålerenga 0-0

MOLDE (Dagbladet): Vålerenga kapret et knallsterkt bortepoeng mot Molde og var godt fornøyd med det.

Men de følte seg samtidig snytt.

Årsaken til det var det som skjedde i det 14. spilleminutt: Islendingen Elias Mar Omarsson fikk muligheten fra start for første gang og løp seg helt fri alene med keeper.

Da Vegard Forren kom tøft inn bakfra i duellen, falt islendingen i bakken. Majoriteten av aktørene som Dagbladet pratet med, mente at det burde ha vært straffespark og rødt kort.

VIF-trener Kjetil Rekdal er blant dem.

- Det er helt vilt at det ikke dømmes straffe der. Det skulle vært straffe og rødt kort. Hvis vi hadde ledet 1-0 og spilt med én mann mer resten av kampen, er det klart at seiersmulighetene hadde vært langt større, sier Rekdal til Dagbladet.

Nå tar han et oppgjør med dommerstanden i Norge.

- Dommerne må skjerpe seg. Dette skjer for andre gang på rad. Det er store og avgjørende dommerfeil hver eneste runde, mener VIF-treneren.

- Vi må kunne forvente at de presterer bedre enn dette. Det er selvfølgelig ingen enkel jobb å være dommer, og jeg skal ikke stå her og si at det går mer utover oss enn andre. Men det blir feil å tenke at det jevner seg ut over en hel sesong. Dommerne må rett og slett bli bedre, sier Rekdal.

Forren uenig

Også Kjetil Wæhler mente det var straffespark.

- Ja, det var den mest soleklare situasjone i kampen, sier VIF-stopperen.

Forren var imidlertid uenig med Vålerenga-leiren.

- Det var en 50/50-duell. Jeg prøvde å unngå å felle han. Jeg er kanskje så vidt borti, men ikke med armene i hvert fall. Jeg synes ikke det er nok til å dømme traffe, sier landslagsstopperen til Dagbladet.

- Jeg synes det var mye rar dømming begge veier. Det ble blåst litt for mye, mener Forren.

Selv om aktørene fra Oslo-klubben var mest misfornøyd med dommeren, var det Molde som var mest misfornøyd med resultatet sett opp mot spill og sjanser.

- Vi skaper flest målsjanser og er en bedre enn Vålerenga. Vi burde vunnet denne kampen, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Ingen defensiv taktikk

Det var ikke Rekdal uenig i.

- Ett poeng her i Molde er et knallresultat. Det er vi veldig fornøyd med. Vi får kampen på våre premisser i en halvtime i 1. omgang, men det er ikke nok. Etter det er det Molde som styrer. De skaper vel sju-åtte store målsjanser, sier VIF-treneren.

- Mot slutten blir vi for baktunge. Molde trykker oss bakpå. Det var ikke fordi vi hadde noen defensiv taktikk. Men i sluttminuttene satset vi riktignok på å ta med oss ett poeng her. Det har jeg ingen problem med å innrømme, forteller Rekdal.

Han har hatt suksess med å satse offensivt i sluttminuttene i tidligere bortekamper.

- Ja, det har vi hatt. Men jeg følte ikke dette var kampen for å ta stor risiko. Uavgjort i Molde er veldig bra, konkluderer 46-åringe.

Saturday, June 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments