Nå er halve Tippeligaen slått ut av cupen

(Dagbladet): Vålerenga, Start, Haugesund og Tromsø sørget alle for at det kom flere store cupbomber allerede i andre runde av cupen.

I kveld led Lillestrøm, Aalesund og Strømsgodset samme skjebne.

Kvik Halden har gått videre på straffesparkkonkurranse i de to foregående rundene, og ville ikke la Godset få noen enkel kamp i kveld. Ved full tid var det 0-0, og ekstraomganger ble spilt. De endte målløse, og i straffesparkkonkurransen var det hjemmelaget som trakk det lengste strået og vant 4-2.

Også i fjor røyk Godset ut i tredje runde, da mot Tromsdalen.

LSK ute

I kampen mellom Strømmen og Lillestrøm måtte publikum vente helt til det 78. minutt før det kom noen nettkjenning. Gjestene tok da ledelsen ved Fofana.

Men da Strømmen utliknet til 1-1 i det 90. minutt gikk kampen til ekstraomganger. I det 120. minutt scoret Daniel Moen Hansen sitt andre for kvelden, da Strømmen tok ledelsen 2-1 – noe som også ble sluttresultatet.

Kongsvinger og Sandefjord bød på en målrik kamp, men uten noen seierherre ved full tid. Siden kampen endte 3-3, så ble det spilt ekstraomganger. De endte målløst, så dermed ble det straffesparkkonkurranse på Gjemselund. Den vant gjestene 5-6, som er videre til fjerde runde med et nødskrik.

Aalesund slått ut

Cupvinnerne fra 2012, Hødd, tok ledelsen hjemme mot Aalesund før pause. Magnus Myklebust fikk en gratissjanse etter en miss av Michael Barantes, som han tok godt vare på. En pasning på tvers fra Aafk-spilleren endte rett i beina til Hødd-spilleren, som hamret ballen i Aalesunds nettmasker.

Aalesund hadde flere gode sjanser, men greide ikke å få uttelling mot Hødd. Dermed er Trond Fredriksen og hans menn ferdige i NM for denne sesongen.

Arendal ga Viking en tøff og målrik kamp. Arendal utliknet til 3-3 i det 72. minutt, noe som ga full spenning på slutten. I det 85. minutt satte Jón Dadi Bödvarsson inn Vikings fjerde for kvelden, og på overtid scoret Thorsteinsson lagets femte – som dermed vant på Bjønnes Stadion.

Rosenborg hadde ingen problemer borte mot Levanger, hvor de vant hele 7-0.