Nå er det «GAME over» for spillbutikkjeden

(PressFire.no): Tidligere i år forklarte GAME Norden at de sto foran en avvikling av sine norske butikker.

Først var planen at tre av seks norske butikker skulle kuttes. Denne prosessen viste seg å være mer omfattende.

 

Ville fokusere kun på Sverige

 Vi har som hensikt å avvikle den norske virksomheten av GAME. Vi vil fremover fokusere kun på Sverige, fortalte direktør Rikard Govenius til PressFire.

I dag melder NWT at også den svenske fløyen av GAME nå er historie. Selskapet, med til sammen 31 butikker i Sverige, er begjært konkurs.

 

Overtok 46 butikker i Norden

Vi har som eiere i løpet av de siste åra lagt ned betydelige ressurser i form av tid og penger for å snu det negative resultatet – uten fremgang, fortalte sjefen for Nordic Games Group i forrige måned.

Da hadde selskapet varslet en dreining mot andre segment innen spillbransjen. Det har de ikke lyktes med.

NWT skriver at GAME i Sverige omsatte for 269 millioner kroner i 2014.

I 2012 kjøpte Nordic Games Group de nordiske butikkene fra det britiske morselskapet. De videreførte driften av til sammen 37 svenske og ni norske butikker.

På dette tidspunktet hadde disse to landene 200 ansatte.

– Jeg ser stort potensial i GAME. Med en helt ny strategi og butikkenes strategiske plassering, lojale kunder, positive leverandører og mest av alt – kompetente ansatte, er vi sikre på å få GAME tilbake i fortjeneste igjen, uttalte Nordic Games-grunnleggeren Lars Wingefors til Gamesindustry for tre år siden, da de kjøpte ut den nordiske delen av GAME.

 

Konkurssalget har startet

Mandag denne uka begjærte selskapet konkurs i Värmlands tingrett, skriver NWT.

I kjølvannet av dette, har nå GAME-butikkene i Sverige startet storsalg av eksisterende varelagre for å sikre størst mulig verdi i boet. I dag, tirsdag, starter konkurssalget. 400 000 varer – spill og spillutstyr – skal selges til halv pris.

I en periode vil virksomheten fortsette i konkursboets regi for å bevare og sikre størst mulig verdier. Det kan bli aktuelt å selge kjeden på et senere tidspunkt, skriver den svenske nettavisen.

 

Kraftig vekst i digitalt spillsalg

– Det krever mange ressurser å ha virksomhet i to land. Det er økonomisk utfordrende, med to valutaer og oversettelser [av alt materiell], fortalte GAME-direktøren til PressFire i april.

– Er folks kjøpsvaner og et kraftig økende digitalt salg av spill forklaringen til at dere nå stenger de norske butikkene?

– Ja, det er klart det er en av hovedgrunnene. Men det er mange faktorer som ligger bak en slik beslutning. Kraftig vekst i digitalt kjøp av spill er likevel en av de aller viktigste, sa Rikard Govenius til PressFire.

Tuesday, June 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments