Nå er den svenske journalistens fange-mareritt over: Det var skittent og fullt av blod

(Dagbladet): Den svenske journalisten Joakim Medin (30). som fredag ble meldt savnet og bortført på fredag, er nå omsider en fri mann igjen.

Den svenske avisa Expressen har i kveld snakket med Medin, og har bilder av journalisten som virker ved godt mot tross den voldsomme opplevelsen.

- Det går bra. Det er veldig oppmuntrende å være fri, forteller han til avisa.

- En bitteliten celle

Tidligere i dag kom beskjeden om at Medin skulle være på frifot igjen, men det er først nå man har fått en endelig bekreftelse fra 30-åringen selv.

Han kan fortelle at han ble arrestert at det syriske regimet, men at han ikke selv helt hvorfor. Han ble deretter satt i isolat og forhørt om sitt forhold til Tyrkia, kurderne og til Israel.

- Hvordan var cellen din?, spør Expressen-journalisten.

- Den var mørk. Det var ikke noe lys. Det var en bitteliten celle. Til å begynne med var jeg i et underjordisk rom. Det var skittent og fullt av blod. Det var en kald celle. Jeg frøys og ble forkjølet, sier han.

Bruker episoden som inspirasjon

Han forteller videre at han ikke tror han kommer til å være veldig påvirket av opplevelsen i ettertid, men at han nok kommer til å bruke det som inspirasjon i journalist-yrket. Et yrke han nå ser er enda viktigere enn tidligere.

Det drøyer ikke lenge før Medin sitter på et fly hjem til en familie som har vært veldig bekymret, men aller først er det noe helt annet som skal prioriteres.

- Nå skal jeg legge meg og sove, sier han.

IS-kontrollert område

Det var den svenske avisen Expressen som fredag meldte at svensken fryktes å være forsvunnet i grenseområdet mellom Syria og Tyrkia, i et område som kontrolleres av IS.

Tidligere har organisasjonen Reportere uten grenser bekreftet at journalisten var tatt til fange av syriske sikkerhetsstyrker.

Nå bærer det altså hjem til Sverige for Medin.

Sunday, February 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments