Nå er Arfan Bhatti løslatt

(Dagbladet): Tidligere i dag besluttet Borgarting lagmannsrett at Arfhan Bhatti skal løslates.

Like etter klokka 17 ble Bhatti sluppet ut fra Ila fengsel og hentet av en ventende bil, melder TV2.

- Politiet tar til etterretning at lagmannsretten ikke mener at det er unndragelsefare. Bhatti vil bli løslatt, skrev Oslo politidistrikt tidligere i dag.

- Vi har i dag ferdigstilt etterforskningen i straffesaken mot Bhatti, og sendt den til statsadvokaten for påtalemessig vurdering, sier politiadvokat Trine Dyngeland. Utover dette har vi ingen kommentar.

Lagsmannretten skriver i sin kjennelse at de i hovedsak slutter seg til tingrettens vurderinger i går.

- Selv om siktede i politiavhøret 15. januar uttrykte usikkerhet om hvor lenge han nå blir i Norge, uttalte han at han ville bli i landet til saken er klar, dersom den påtaleavgjøres i nærmeste framtid (“En —to- tre-fire-seks måneder.”) Det vises videre til at siktede er norsk borger og at han oppgir adressen til sin bror i Oslo, skriver lagmannsretten.

- Etter en samlet vurdering slutter lagmannsretten seg til tingrettens konklusjon om at det ikke foreligger tilstrekkelige holdepunkter som gir grunn til å frykte for at siktede nå vil unndra seg strafforfølgning i saken, skriver lagmannsretten videre.

Politiet ønsket å holde Bhatti, som ble pågrepet da han kom hjem til Norge onsdag, i varetekt de neste fire ukene. Grunnlaget er unndragrelsesfare, at han skal dra fra landet. Bhatti er siktet for familievold fra 2012. Bhatti nekter straffskyld.

Oslo tingrett bestemte i går at Bhatti skulle løslates, men politiet fikk medhold i såkalt oppsettende virkning som betyr at han måtte sitte i politiets varetekt til anken var vurdert av lagmannsretten.

Friday, January 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments