Nå blir det streik i Norwegian. Forhandlingene brøt sammen

(Dagbladet): Det blir streik i Norwegian etter brudd i meklingen mellom flyselskapet og selskapets skandinaviske flygere, får Dagbladet opplyst.

Norwegian beklager nå at det ikke ble enighet.

- Vi beklager på det sterkeste den usikkerheten som nå er skapt overfor våre passasjerer. Vårt mål har hele tiden vært å unngå streik og få en løsning og ro i selskapet. Nå skal vi gjøre det vi kan for å ivareta berørte passasjerer på best mulig måte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.
 
Meklingen fortsatte først på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag.

Dermed blir det streik fra lørdag morgen og 70 av Norwegians flygere tas ut i streik fram til tirsdag.

Fra onsdag blir streikeuttaket trappet kraftig opp, med til sammen 650 flygere i streik. Riksmekler Nils Dalseide ledet meklingen mellom YS-forbundet Parat og NHO Luftfart. Avstanden mellom partene var stor, varslet han tidlig fredag kveld.

Dagbladet kommer med mer

Ber kunder sjekke

- Hvis partene mot formodning ikke kommer til enighet, vil målet vårt være å gjennomføre det planlagte flyprogrammet lørdag og søndag. Flygninger til USA og Thailand skal etter planen gå som normalt, het det i en uttalelse fra Norwegian fredag.

Fredag skrev Dagbladet at et titall piloter er på vei fra utlandet – Spania og/eller England – til Oslo og København for om nødvendig å settes inn for Norwegian-piloter som eventuelt tas ut i streik fra lørdag morgen.

Natt til lørdag ble det også klart at en rekke avganger er innstilt i Danmark.

60 avganger innstilt

Rundt 60 SAS-avganger fra København, blant dem flygninger til Stavanger, ble innstilt på grunn av streik blant kabinansatte i SAS Danmark fredag.

Fem avganger mellom Stavanger og København ble innstilt mens to var forsinket. Til sammen ble flere tusen passasjerer berørt av streiken blant de kabinansatte, sier talskvinne i SAS Trine Kromann-Mikkelsen, ifølge NTB.

I tillegg til avgangene mellom København og Stavanger, ble også flygninger fra København til London, Frankfurt og Aarhus innstilt som følge av streiken.

Dagbladet følger saken.

Saturday, February 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments