Moren jobber for firma som lager fryseposer, og faren jobber i posten

STOCKHOLM (Dagbladet): Lørdag gifter Sofia Kristina Hellqvist (30) seg med den svenske prinsen Carl Philip (36).

Forholdet mellom Hellqvist og prinsen har vekket oppsikt helt siden ryktene om at de var et par begynte å svirre. I 2010 viste de seg offentlig for første gang.

Men hvor startet ferden for Sveriges kommende prinsesse?

Morssiden

Hun ble født 6. desember 1984 i Täby, nord for Stockholm. Da hun var seks år flytta hun til Älvdalen i Dalarna, som grenser mot Norge.

Da hun var ferdig med skolegangen flytta hun til Stockholm for å studere, og startet da også å jobbe som glamourmodell. I 2005 deltok hun i «Paradise Hotel», før hun flytta til New York for å bli yogainstruktør.

Det er Hellqvists mor, Marie Hellqvist (58), som kommer fra Älvdalen. Hun og Hellqvists far, Erik Hellqvist (66), bor fortsatt i byen Kåtilla i Älvdalen.

- 99 prosent av slekten til moren var bønder i liten skala. Men slekten består også av mange soldater, i alt 171 stykker. Det er også en prest i familien, sier Roland Skoglund, slektsforsker og ekspert på gamle slekter i Älvdalen til Aftonbladet.

- Lykke til

Marie Hellqvist jobber som markedsansvarlig i Rullback AB, en bedrift som lager fryseposer. Hun har tidligere vært aktiv i det borgerlige partiet Folkpartiet liberalerna.

På Folkpartiets hjemmesider har hun tidligere svart på spørsmålet: «Hva er viktigst for deg?», ifølge Expressen:

- At helsetjenester, omsorg og skoler skal fungere i alle kommunale distrikter.

Hun avsluttet sitt politiske engasjement i 2013. Ifølge avisa har hun også en interesse for motorsykler.

Sofias mormor, Britt Rotman, har tidligere sagt hva hun mener om giftemålet til Expressen.

- Vi syns det er gøy. Og vi ønsker dem lykke til, har hun tidligere sagt til avisa.

Farssiden

Erik Hellqvists (66) familie har røtter i Norrköping. I familietreet finner man gårdsarbeidere, soldater og fabrikkeiere, ifølge avisa.

Erik Hellqvist ble født i Danmark, og flytta til Sverige da han var 5 år gammel. Han har bodd i Norrköping, Sandviken og Stockholm, hvor han gikk på videregående skole.

Han har også gjennomført førstegangstjenesten, før han startet å studere økonomi og statistikk på universitetet. Etterhvert valgte han å kutte ned på studiene til fordel for en jobb i Posten, hvor han til slutt endte opp.

Ifølge Expressen har han et brennende engasjement for fotografi, og er også interessert i biler og motorsykler.

Stig Hellqvist, Sofias farfar, ble født i Limhamn i Malmö. Expressen har tidligere publisert flere bilder av Sofia da hun var barn, blant annet et bilde der hun står på skøyter sammen med farfaren.

Stig Hellqvist arbeidet som handelsreisende.

«Dritten i midten»

Men Sofia Hellqvist er ikke Marie og Eriks eneste barn. Hun har også to søstre: Storesøster Lina Hellqvist (33) og lillesøster Sara Hellqvist (27).

Det er sammen med storesøster Lina at Sofia har startet veldedighetsprosjektet Project Playground i Sør Afrika, hvor hun nå er prosjektkoordinator. Hun studerte samfunnsplanlegging ved Stockholms universitet.

Lina bor sammen med kjæresten Jonas Frejd (35) sør i Stockholm. Ifølge Svensk damtidning jobber han som trafikkplanlegger i Danderyds kommune.

Sofias lillesøster, Sara Hellqvist, er utdannet kriminolog ved Stockholms universitet. Hun har deltatt i flere sykkelløp. Hun bor nord i Stockholm sammen med sin kjæreste Oskar Bergman (29).

På hans Facebookside står det at han jobber som utvikler i et IT-firma, ifølge Expressen.

SE.no gir deg alt du trenger å vite om prinsebryllupet gjennom hele helga, og fra kl. 15 lørdag kan du følge vår direktesending fra folkefesten foran slottet i Stockholm, med løpende ekspertkommentarer fra Se og Hørs kongehuseksperter Caroline Vagle og Anders Stavseng og moteekspert Marianne Jemtegård. SE.no-sendingen er et konsernprosjekt i Aller.

Friday, June 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments