Mor sjokkert over Cubus-barnedokker med pupper: «Møtte et syn som fikk meg til å grøsse»

(Dagbladet): Mammabloggeren Marthe Skjølseth Conradi la i dag ut et blogginnlegg, hvor hun sterkt kritiserer kleskjeden Cubus for å bruke utstillingsdokker i barnestørrelse med bryster. 

«I går var jeg i Ski med yngste datteren min for å se etter klær til jentene, og i den første klesbutikken jeg gikk forbi møtte jeg et syn som fikk meg til å grøsse. Utstillingsdokker på størrelse med min eldste datter (snart 2 år) med pupper! Det skal kanskje ikke så mye til for å provosere meg, men det skal mye til å få meg så provosert at jeg velger å legge ut om det offentlig», skriver hun

Overfor Dagbladet forklarer Conradi at hun har sett de samme dokkene i to forskjellige Cubus-forretninger, og at hun er mektig provosert over at butikkene har latt dette skje.

Boikotter Cubus

Selv mener bloggeren at dette fremmer seksualisering av barn.

- Jeg reagerte fordi jeg selv har to barn, hvor den eldste på snart 2 år har cirka lik kroppsform og høyde som den utstillingsdokka. Jeg har funnet den samme dokka i to ulike butikker allerede, og kommer ikke til å kjøpe noen klær hos Cubus før disse er fjernet, sier Conradi til Dagbladet.

Conradi valgte å sende inn en klage til Cubus i dag, hvor hun også oppfordret andre til å gjøre det samme.

- Det går på prinsipp for min del. Jeg har fått mange meldinger, og ikke én person er uenig med meg. I tillegg har blogginnlegget blitt delt mange ganger, sier hun. 

- Gammel dokke

Informasjonssjef i Cubus, Julie Eckhardt, forteller at hun er klar over blogginnlegget til Conradi og beklager at deres butikker har benyttet ei utstillingsdokke med pupper.

- Butikken har brukt ei dokke som er på vei ut av butikkene våre. Siden dokka er gammel, er det uklart hvilken størrelse den er beregnet for. Vi tror det er en som er beregnet på størrelse 134-140, mens kjolen som er brukt er til liten jente, størrelse 98-128, sier hun til Dagbladet.

Eckhardt forteller at Cubus vil ha en oppryddning i butikkene slik at dokkenes alder stemmer bedre med utseendet.

– Det er gamle dokker som kun finnes i få butikker, men vi skal ta dem ut.

- Men synes dere det er greit med dokker i størrelse 134 med pupper?

- Størrelse 134 er for litt større jenter, som kan ha former. Men vi skal se på alle dokker for barn, sier hun.

Thursday, May 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments