Moldejazz slutter med alt som ikke har med jazz å gjøre på grunn av denne mannen


(Dagbladet): – Styret hadde et ekstraordinært møte lørdag morgen, der de konkluderte at Moldejazz ikke skal satse på utekonserter i framtida, på grunnlag av risikobildet vårt de seineste åra, sier daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli, til Dagbladet

I følge ham gikk festivalen i underskudd med 3,7 millioner kroner, som resultat av sviktende billettsalg og overskridende artisthonorarer i fjor.

Prikken over i-en var D’Angelos avlysning forrige uke.

Endrer festivalen

Den fører til at festivalen gjør endringer neste år, og satser heller på å videreutvikle jazz-delen av festivalen.

Det betyr at festivalen ikke lenger vil gå like bredt ut med programmet som de har gjort de siste åra.

- Men dermed blir Moldejazz neste år også, forsikrer Solli.

- Vi har alltid prøvd å være relevante, og booket artister vi mener selv kan forsvares med et soul, funk eller verdensmusikk-preg. Det mener styret og programkomiteen at vi ikke lenger skal gjøre, så da stopper vi der, sier han.

Forventer underskudd

Solli forteller at festivalen i år taper penger på produksjonskostnader og tapte restaurantinntekter som følge av avlysningen.

- Vi har vært i kontakt med D’Angelos talentbyrå ICM som sier at de forstår situasjonen vår og vil refundere hele beløpet, sier Solli.

Festivalen forventer at det også i år blir røde tall, men ikke like mye som i fjor.

Opplever publikumsstøtte

Til tross for at publikum fikk tilbud om å refundert halv pris av fredagspasset deres, tilsvarende 330 kr, opplever festivalen uventet støtte.

- Ikke bare er det relativt få som har benyttet seg av tilbudet, men noen har opprettet en Facebook-gruppe der de oppfordrer andre til å ikke be om refusjon. Det er hyggelig, og den støtten er vi glade for, sier han.

Sollie tror mange blir lei seg for festivalendringen, men sier at de også vil vurdere å se til andre steder enn Romsdalsmuseet som er mindre.

- Moldejazz ser optimistisk på framtida, og vi lar ikke avlysningen overskygge at vi hadde en kunstnerisk fenomenal og også god økonomisk festival i år, sett bort ifra de store konsertene ved Romsdalsmuseet som vi nå tar konsekvensene for ved å ikke ha den typer konserter nete år, sier han.

Forlot konserten

Michael Eugene Archer (41), som D’Angelo egentlig heter, gjorde et etterlengtet comeback i fjor med plata «Black Messiah» til knallkarakterer.

Den amerikanske R&B-artisten ble booket til både Skral-festival, Oslo Fjordfest og Moldejazz i år.

Allerede på første dato skapte sangeren kontrovers, da han ikke ville komme ut av hotellet i Grimstad. Flere publikummere forlot konserten før han gikk på scenen.

- Han kom rett og slett ikke ut av hotellet. Bilen sto på utsida og ventet. Så enkelt er det, fortalte bookingsjef Toffen Gunnufsen til Agderposten.

I Oslo gjentok D’Angelo et liknende stunt, der han gikk på scenen over en time forsinka med dj som reserveløsning.

Monday, July 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments