«Mitt besøk hos hatefulle Skavlan var det aller verste»


(Dagbladet): Det har stormet rundt NRK-sendte «Skavlan» i helga der flere har kritisert intervjuet med Sverigedemokraternas lederen Jimmie Åkesson.

Kringkastingsrådet har mottatt rekordmange klager og søndag kveld var antallet oppe i over 2100 stykker.

Nå kaster FrP-politiker Per Sandberg seg inn i debatten:

- Helt ærlig, selve intervjuet, når det vedrører spørsmål, blir jeg ikke voldsomt opprørt. Og, Åkesson utførte dette på en briljant måte, tross en noe redusert form, skriver Sandberg på sin Facebook-side sent søndag kveld.

- Hatefulle smil

Sandberg fortsetter:

- Det var sikkert dette som fikk «hatet» frem i Skavlan. Skavlans kroppsspråk , arroganse, hans tydelige fordommer, hans hatefulle smil og avbrytelser var klar og tydelig. Og, de bortforklaringer Skavlan kommer med i dette vedlegget avslører Skavlans agenda. Nå finnes det ingen «kontroversielle» politikere i det norske det norske Stortinget, derfor forstår ikke det norske folk dette, er unnskyldningen fra Skavlan, skriver Sandberg.

FrP-politikeren forteller også om sin erfaring med talkshowet.

- Jeg har selv vært hos Skavlan, og av alle debatter og intervju jeg har hatt, var mitt besøk hos hatefulle Skavlan det aller verste.

Programleder Fredrik Skavlan sier følgende om kritikken:

- Jimmie Åkesson er på vei tilbake til topp-politikken. Og er man Jimmie Åkesson, og på vei tilbake, så er man klar for å få tøffe politiske spørsmål. Det vet han bedre enn noen, sier Fredrik Skavlan til NRK.

- Kampanje

I Kringkastingsrådet er de overrasket over antall klager:

- Jeg er overraska. Det renner inn rundt hundre i timen. Alle er like sinte og engasjerte. Jeg har aldri sett lignende, overhodet ikke, sa rådssekretær Erik Berg-Hansen til Dagbladet søndag kveld.

- Vi må ikke glemme at dette nok er en organisert kampanje. Men folk trykker ikke bare på like. Dette er velformulerte og organiserte brev alle sammen, sa Berg-Hansen.

Fredagens «Skavlan»-program kommer nå til å blir drøftet på neste kringkastingsmøte 23. april. Da vil Kringkastingsrådet kalle inn programansvarlige og høre bakgrunnen for deres vurderinger i forbindelse med intervjuet.

Også FrP-politiker Christian Tybring-Gjedde reagerte i helga kraftig på talkshowet.

- Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK, skrev Tybring-Gjedde.

Monday, March 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments