Minst sju skal være døde: Vi klarer ikke å telle antall skadde


(Dagbladet): Skadebildet etter de massive eksplosjonene som i kveld rystet Kinas fjerde største by Tianjin, er uoversiktlig. Ulike medier rapporterer om ulikt antall skadde, og situasjonen på sykehusene som mottar skadde, er uklar.

- Vi klarer ikke å telle antallet innkomne pasienter, sier en ikke navngitt sykehuskilde til den statlige avisa The Beijing News.

Ei annen statsdrevet avis, China People’s Daily, melder at sju personer er omkommet i eksplosjonene.

- Fullt akuttmottak

Den sykehusansatte opplyser at akuttmottaket er fullt. Mange av de skadde har brannskader, og alle tilgjengelige leger er blitt innkalt til tjeneste.

The Beijing News rapporterer videre at mellom 300 og 400 personer er ankommet et annet av byens sykehus.

Ifølge den statlige TV-kanalen CCTV er to brannmenn meldt savnet.

- Stort rødt lysglimt

Det var ved midnatt lokal tid havnebyen med nærmere 12 millioner innbyggere ble rammet av eksplosjonene, som skjedde i byens containerhavn. Ifølge CCTV var det en forsendelse med eksplosiver som gikk i lufta.

- Plutselig kom det et stort rødt lysglimt og en høy lyd. Ti sekunder etter kom det et svær bølge, sier et øyenvitne.

Ifølge BBC News skjedde de to eksplosjonene med ca. 30 sekunders mellomrom. Disse utløste i sin tur flere mindre eksplosjoner i nærområdet.

Ifølge China People’s Daily utløste de to eksplosjonene rystelser på hhv. 2,3 og 2,9 på jordskjelvskalaen – tilsvarende detonering av hhv. 3 og 21 tonn TNT.

Brannvesenet sier i 21-tida norsk tid at de har kontroll over brannen som fulgte av eksplosjonene, men sier også at det vil ta et par timer å slokke flammene.

Kartlegger nordmenn

Årsaken til eksplosjonene er så langt ukjent. Det rapporteres at trykkbølgene har forårsaket skader på en rekke bygninger i en stor radius fra åstedet. Store områder er uten strøm, og mange innbyggere har trukket ut på gata, melder BBC News.

UD kjenner foreløpig ikke til om det er noen nordmenn i området.

- Vi er i ferd med undersøke det og har kontaktet ambassaden i Beijing, sier pressekontakt Ane Lunde til Dagbladet.

Wednesday, August 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments