«Mini» endret navn på grunn av Jahn Teigen

SICILIA (Dagbladet): I disse dager kjemper Jahn Ivar Jakobsen (49) om heder og ære i reality-programmet «Mesternes mester» på NRK.

49-åringen går under kallenavnet «Mini», men er døpt Jan Ivar Jakobsen. Det kanskje ikke alle vet, er at den tidligere fotballproffen søkte om å få ta inn en H inn i fornavnet sitt.

Det fordi han i mange år har sett opp til musiker Jahn Teigen – som skriver sitt fornavn med H.

- Jeg var forholdsvis stor fan av Teigen. Jeg husker ikke når det var, men jeg søkte Folkeregistret om å få ta H inn i navnet. Det gikk fint, sier Jakobsen til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg stakk hull i øret på grunn av Jahn Teigen også. Det var tider!

- «Vill»

Han avsluttet fotballkarrieren i mars 2000, og er i dag fotballkommentator for TV 2. Han vet ikke om han har noen Teigen-favorittlåt, men er full av beundring for sin musikalske helt.

- Jeg vil alltid ha respekt for en person som har gjort så mye innen musikk, men jeg var nok en større fan på 80-tallet enn i dag.

- Hva var det med Teigen som du syns var så bra?

- Han var «vill» i gåsetegn. Han fant på mye sprell og det var kul musikk. Det syns jeg fortsatt. Jeg har Jahn Teigens 80 beste på telefonen, så det kan godt hende jeg hører på det etterpå og synger med. Jeg husker de fleste tekstene når jeg hører dem, sier Jakobsen.

Likevel har han hverken skjellettdrakt eller grønne thights som navnebror Teigen.

- Men jeg satte i en grønn øredobb, fordi han hadde en grønn øredobb, sier Jakobsen og smiler.

På fest

Jakobsen bor i Trondheim med familien, og når det er Teigen-konsert i Trøndelag er «Mini» selvskreven gjest.

- Jeg har møtt ham mange ganger, vi er venner. Teigen bor i Sverige, men hvis det er konsert i Trondheim drar jeg alltid, prater med ham og sier hei, sier han.

Den tidligere fotballproffen har selv en egen låt – «Minisangen», som musikerne Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne skrev i 1990. 

- Hvordan er dine musikalske ferdigheter?

- Jeg får vel til å synge noen strofer, «Minisangen» for eksempel, men det var en rap. Men vi har sunget Teigen-låter på noen fester opp igjennom, svarer han.

Saturday, January 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments