Mikkelsen-dobbel og Hellands frisparkperle snudde til seier for Rosenborg

• Debrecen – Rosenborg 2-3 (1-0)

(Dagbladet): Rosenborg måtte ta turen til Debrecen og Ungarn på vei mot avansement i Europa League. I dag ventet altså Debrecen på motsatt banehalvdel i kvalifiseringens tredje runde.

Etter en litt skjelven start var Rosenborg betraktelig bedre i andre omgang, og snudde kampen til sin fordel etter en lekker frisparkscoring av Pål Andre Helland. Dermed er utgangspunktet solid foran returmøtet i Trondheim om ei uke.

Stang ut

Rosenborg fikk kjørt seg i forsvaret de første minuttene. Debrecen kjørte offensivt med full kraft, og Rosenborg-forsvaret gjorde noen viktige inngripner som kunne forhindre en verst tenkelig start.

Uansett: Debrecen hadde flere store sjanser innledningsvis.

Etter en halvtime tok det ungarske laget også ledelsen. Ballen ble lagt til 16 meter, der en umarkert Norbert Balogh kunne sette ballen kontant i nettet.

Rosenborg var utrolig nære en utlinkning få minutter senere, da et skudd fra Tobias Mikkelsen først gikk i stolpen, og returen gikk til Alexander Søderlund som avsluttet i tverrliggeren. Større mulighet enn det får man nesten ikke.

Snudde kampen

Akkurat da var trønderne inne i en god periode, og presset Debrecen. Fem minutter før pause ble Mike Jensen revet ned i Debrecens 16-meter, og Rosenborg-spillerne og Kåre Ingebrigtsen ropte på straffe. Men den gang ei.

I åpningsminuttene i andre omgang var det Rosenborg som presset og jaktet scoring. Og det gikk bare seks små minutter før ballen satt i nettet for Rosenborg.

Tobias Mikkelsen satte ballen i nettet etter lekkert kontringsspill. Ballen satt iskaldt til venstre for keeper og i mål.

Mikkelsen-dobbel

Det gikk ikke lang tid før Rosenborg hadde snudd det hele. Pål Andre Helland måket til med et frispark som gikk kontant i mål. Lekkert scoring av 23-åringen.

Et kvarter før slutt måtte imidlertid Helland vike plassen – det for Rosenborg-debutant Yann-Erik de Lanlay.

De Lanlay prøvde seg med et langskudd, og Debrecen-keeper Istvan Verpecz måtte ut i full strekk for å få avverget. I sluttminuttene var Rosenborg desidert hvassest, og det belønnet seg også.

Mikkelsen satte sin andre for dagen da han fosset ned langs venstrekanten og satte ballen i mål fra skrått hold. 3-1.

Debrecen fikk en redusering på tampen, men maktet ikke å komme nærmere.