- Michelle Obama ser ut som hun er en del av «Planet of the Apes»


(Dagbladet): Den prisvinnende programlederen Rodner Figueroa har fått sparket etter å ha kommet med rasistiske kommentarer mot Michelle Obama direkte på tv, ifølge Huffington Post

Figeuroa, som blant annet har vunnet en Emmy, kom med utspillet som kostet ham jobben i sitt program «El Gordo Y La Flaca», et spanskspråklig nyhetsprogram i USA. 

Ape-film

Under en prat om make-up artist Paulo Ballestros, kjent for å sminke seg prikk lik kvinnelige kjendiser, kom Figuero med følgende kommentar:

«Du vet at Michelle Obama ser ut som hun er en del av rollebestninga i «Planet of the Apes»-filmen».

Programmet ble sendt direkte på østkysten i USA, mens en redigert versjon rullet over tv-skjermene lengre vest i landet litt senere på dagen.

«Som et resultat av kommentaren ble Mr. Figuero sparket umiddelbart» het det i et skriv fra tv-kanalen programlederen var ansatt i. 

Ber om unnskyldning

Figueroa har nå beklaget affæren overfor førstedamen i USA. I et åpent brev tilbyr han sin uforbeholdne unnskyldning, men presiserer at utspillet var tatt ut av sammenheng. Figueroa har siden hevdet at han mistet jobben fordi Michelle Obamas kontor umiddelbart klaget på ham.

I brevet forteller Figueroa at han selv kommer fra en multietnisk familie, var blant de første åpent homofile programlederne på spansktalende fjernsyn i USA og har stemt to ganger på Barack Obama. 

«Jeg vil presisere at jeg ikke er en rasist, og at min kommentar ikke var rettet mot deg under noen omstendigheter, men mot håndverket til en make-up artist» skriver Figueroa til Michelle Obama.

Hun har ikke kommentert saken.  

Friday, March 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments