Mensen er ikke lov men sjekk bildene Instagram faktisk tillater

(Dagbladet): Onsdag skrev Dagbladet om mensenbildet som ble for drøyt for Instagram.

Et kunstprosjekt fra Canada ble slettet fra bildedelingstjenesten fordi Instagrams moderatorer mente det var for ekstremt.

Mensen ble for drøyt

Kunstneren hevdet til Dagbladet at Instagram har bedt om unnskyldning for slettinga, men at bildet fremdeles ikke tillates.

- Jeg valgte et bilde til Instagram som traff hele essensen ved mensen. Bildet er sårbart, mykt og vakkert, og forteller en historie som er kjent for 3.5 milliarder kvinner. 

At Instagram praksiserer en hardere sensur enn andre sosiale medier er viden kjent, blant annet kjører den amerikanske komikeren Chelsea Handler kjører hardt med sin puppekrig mot bildedeleren.

Men mye slipper også gjennom nåløyet. Her er en oversikt over noe av det Instagram har å by på som kanskje kan regnes som kontroversielt. 

Alt fra Dan Bilzerian

Dan Bilzerian er 32 år og har tilsynelatende et liv de fleste bare kan drømme om. Det handler om kvinner, luksuriøse sportsbiler, elleville fester og ekte våpen.

Alt dette deler han med sine nærmere 7.5 millioner følgere på sin private Instagram-profil, og her legges det ikke skjul på noe.

Bilzerian har vært åpen opp sitt enorme forbruk av narkotika og viagra, og pokerspilleren fikk et dobbelt hjerteinfarkt i en alder av 25 år, etter fire partydøgn uten søvn. 

Stadig legger amerikaneren ut bilder av luksusprostituerte som han har på «overnatting», og nye tilskudd til sin allerede imponerende våpenpark. 

Propaganda fra president Assad

Midt oppi det som gjentatte ganger er beskrevet som den verste humanitære katastrofen i vår tid, har president Assad og hans kone, eller snarere deres stab, tid til å drive Instagram-aktivitet. 

Det er ikke noe problem for Instagram-moderatorene. Det syriske presidentparet har 36 000 følgere og delte tre bilder så sent som 2. april i år.

Kontoen viser kanskje en mer menneskelig side av president Assad, som unektelig har et PR-problem i vesten. Likevel kan det neppe hevdes å være den sanne siden av en hersker som FN har hevdet gasset sitt eget folk, og brutalt slo ned på et opprop om mer demokrati i landet familens hans har styrt i flere tiår. 

Assads kollega i Tsjetsjenia

President Assad er langt fra Instagrams mest populære diktator – 950 000 mennesker følger mannen som styrer Tsjetsjenia med jernhånd.

Ramzan Kadyrov er president og fungerende statsminister i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, og regnes som en av Vladimir Putins viktigste allierte i den opprørspregede republikken. 

Senest en måned tilbake i tid gikk Kadyrov offentlig ut og forsvarte en mann tiltalt for drap på oposisjonsleder Boris Nemtsov, og uttalte seg i samme slengen kritisk til tegnerne i Charlie Hebdo. 

Enmeknaggen #GunsDaily

153 881 bilder er delt under den smått kontroversielle hasjtaggen #GunsDaily, de fleste av dem er nærbilder av skytevåpen og ammunisjon. 

FN anslår at over 500.000 mennesker dør årlig på grunn av væpnet vold – majoriteten av disse blir drept med håndvåpen.

Kaggen har også inspirert brukeren @gunsdaily1, som legger ut glamorøse bilder av håndvåpen på daglig basis. Nesten 1 million Instagram-brukere følger kontoen. Det produseres omtrent 8 millioner håndvåpen årlig, 20 prosent av disse omsettes ulovlig for omlag 5.5 milliarder kroner. 

Brannselfier

En livsfarlig Instagram-trend er såkalte «fireselfies» – en selfie av deg selv med en brann i bakgrunn. 

Godt over 2 000 slike bilder ligger ute på bildedelingstjenesten i skrivende stund, hvor stort sett unge mennesker streber etter å komme så nær på en brann som overhodet mulig for å ta bilde av seg selv framfor den.

Fyren som kaller vanlige folk for bønder

Brukene @itslavishbitch har gjort det til en Instagram-vane å skryte av sitt overdådige luksusliv, samtidig som han sparker nedover mot dem som ikke har råd til den samme livsstilen. 

Den 19-år gamle brukeren fra San Francisco kaller vanlige folk, det vil si dem som ikke fikk en halv million i kontanter til sin 18-års dag som han gjorde, for «bønder».

Lavish har også begynt å gi ut musikk – og hva het så den første singelen?

Den het «I Get Everything I Want».

Saturday, April 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments