Mens andre barn er ute og leker, bygger Hailey (9) små hus til hjemløse


(Dagbladet): Hjemløse Edvard er kanskje ikke den typiske vennen man ønsker at dattera på ni år skal ha. Men så er ikke Hailey Ford fra Bremerton, Washington, en helt vanlig jente.

Mens klassevenninner er ute og leker, planter niåringen grønnsaker og bygger små hus til hjemløse.

Og snart er det første huset ferdig – og det skal vennen Edvard få.

- Burde ha et sted å sove

Etter å ha mistet jobben på det lokale supermarkedet, måtte Edvard flytte på gata. En dag ga Hailey Ford ham en baguett mens han satt på gata – men det var ikke nok mente den daværende femåringen.

Først satte hun i gang med å lage en stor grønnsakshage, slik at hun kunne gi de hjemløse egendyrkede grønnsaker. Bare i fjor donerte hun 58 kilo med grønnsaker. Fire år etter at hun møtte Edvard, er niåringen snart ferdig med neste steg:

Å gi de hjemløse et lite skur å sove i.

- Det virker bare ikke rett at det skal finnes hjemløse mennesker. Jeg mener alle burde ha et sted å sove, sier Hailey Ford til King5.com.

I tillegg til grønnsaker og skur, hjelper niåringen til med å få samlet inn hygieneprodukter til de hjemløse – med støtte fra ulike lokale organisasjoner.
 

Skal bygge 12 skur

Med hjelp fra moren driver niåringen Facebook-siden Harvey Harvest, hvor de som er interessert kan følge med på hvordan det både går med dyrkinga av grønnsaker, og med byggingen av de små skurene.

Innen året er omme, er planen å ha bygget 12 små skur på 1,2 x 2,4 meter til de hjemløse. De små husene har også hjul, slik at de kan flyttes rundt.

Og det er Hailey som står for bygginga selv. Med litt hjelp fra bestefar snekrer hun, isolerer, setter inn dører og vinduer.

Niåringen har mottatt støtte til byggingen, og etter planen skal de små skurene settes opp i en telt-by som er planlagt åpnet i Bremerton seinere i år.

- Men hvis hun hadde fått viljen sin, så ville de må skurene ha blitt satt opp på plenen hjemme hoss oss, forteller Haileys mor, Miranda Ford til King5.

Organisasjonen Together Rising har hjulpet til økonomisk i niåringens hus-prosjekt.

- Vi kan ikke tenke på et bedre eksempel enn Hailey. Hun er beviset på at ingen person eller bra handling er for liten til å endre verden, sier organisasjonen, ifølge Independent.

Saturday, June 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments