Mener sæddonor-spørsmål viste en ny side av Morten Ramm

(Dagbladet): I kveld er det premiere på Else Kåss Furuseths nye program «Det er lov å være blid med Else» på TV 2. Blant de faste innslagene i programmet er en skjult kamera-sekvens der programlederen ber sine venner om tjenester utenom det vanlige.

I premiereprogrammet er det Morten Ramm det går ut over. Komikeren ble tatt med på kafé med sin venninne da hun – etter en halvtimes småprat og angivelig uten at han visste at han ble filmet – dreier samtalen inn i et alvorlig spor.

Prøvde å komme seg ut av det

- Vi prata først om at hun hadde lyst på kjæreste, og så at hun hadde lyst på en familie. Til slutt kom hun inn på hun ville ha barn. Jeg merka hvor hun ville, og det eneste jeg tenkte på var hvordan jeg skulle klare å komme meg ut av det på en smidig måte, uten å si «nei, det gidder jeg ikke», sier Morten Ramm til Dagbladet.

- Jeg prøvde å si, på en human og pedagogisk måte, at det ikke kom til å bli meg som skulle være hennes sæddonor.

- Morten og jeg har vært gode venner i mange år. Jeg var toastmaster i bryllupet hans, og har vært barnevakt for barna hans noen ganger, men jeg var spent på hvor raus han var når det dro seg til, sier Else Kåss Furuseth om hvorfor hun hadde lyst til å be Ramm om den «relativt store tjenesten det er å være sæddonor for den barnløse bestevenninna i 30-åra».

NM i stotring

- Selv om jeg forblir barnløs litt til, så føles det som et ganske stort plaster på såret å få et helt nytt bilde av Morten. Han framstår som en eplekjekk apekatt utenpå, men i klippet ser man at han er et nydelig følelsesmenneske som tar til tårene når det kniper, sier hun.

- Hvordan var det å stille ham spørsmålet?

- Det var NM i stotring. For at det ikke skulle bli «Hurtigruta minutt for minutt», klipte vi det veldig ned, sier Furuseth, som omtaler den nye programserien som «et lite pusterom i alt fra inkassovarsler til brudd på menneskerettigheter» og «en halvtime hvor man ikke skal tenke på noe som lager mørke skyer over tilværelsen».

Ramm sier han ikke hadde noen mistanker om at han ble filmet.

- Nei, vi er såpass gode venner at vi kan snakke om sånne ting. Jeg merka at hun var nervøs, og det hjalp på troverdigheten. Men den nervøsiteten kom nok fra at hun skulle prestere foran det skjulte kameraet.  

-  Kunne du ha sagt ja til å bli hennes sæddonor i virkeligheten?  

- Nei, Jeg kommer fra en veldig sportslig og atletisk familie, som er kjent for å være gode i fotball. Jeg kunne aldri sett mine gener gå ut på fotballbanen og spille seg helt bort. Jeg kunne ikke hatt et barn som var motorisk tilbakestående på fotballbanen.  

- Kunne hun ha spurt om noe sånt?  

- Ja, det tror jeg. Det er det som gjør at jeg trodde på det. Det er et veldig hyggelig kompliment å få, det å bli plukka ut blant mange.  

- Ble du letta da du fikk vite at det var skjult kamera?

- Ja, det var en lettelse. Men det var et godt skjult kamera-innslag, det må jeg si. En veldig god idé.

Wednesday, April 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments