Medier: Hellas kom tomhendt til Brussel


(Dagbladet/NTB): Hellas hadde ikke med seg noe skriftlig forslag til avtale med kreditorene til hastemøtet i eurogruppen i Brussel tirsdag, melder NTB.

Avisa Financial Times siterer to kilder på at «den greske regjeringen ankom møtet med finansministrene uten et nytt forslag».

I stedet skal grekerne ha lagt fram innspillene sine muntlig.

Den greske avisa Kathimerini skriver at det offisielle forslaget først kommer onsdag.

Etter at den greske befolkningen i helga avviste kreditorenes forlag til hvordan Hellas kan bytte reformer og kutt mot kriselån, venter lånegiverne i EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) på grekernes nye innspill til en avtale.

— Det er opp til grekerne, var den gjennomgående beskjeden fra finansministrene i eurogruppen tirsdag før de 19 stats- og regjeringssjefene i valutasamarbeidet skulle samles på kvelden.

Tidligere har Hellas blitt tildelt to krisepakker til totalt 240 milliarder euro i lån fra eurolandene og IMF. Likevel står landets økonomi i stampe med en arbeidsledighet på rundt 25 prosent.

- De neste 48 timene blir avgjørende for landet, sier økonomiekspert James Nixon ifølge Associated Press.

Videre i artikkelen skriver nyhetsbyrået at uten en ny krisepakke kan landets banker konkurs i løpet av få dager, noe som igjen vil være et steg mot utestengelse fra EU.

Der EU-ledelsen ikke er fornøyde med hvordan Hellas sin regjering har benyttet krisepakkene så langt, tilskriver store deler av landets befolkning landets nedadgående økonomi kravene stilt av lånegiverne.

Grekerne ble søndag bedt om å si ja eller nei til vilkårene kreditorene i EU og IMF har satt for å utbetale flere lån i bytte mot greske reformer og kutt.

Da svarte overr 61 prosent nei til vilkårene – et nei som statsminister Alexis Tsipras har omtalt som «et stolt nei til ultimatumene og dem som terroriserer Hellas sin befolkning».

Tuesday, July 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments