Måtte stoppe henne fra å løpe en runde til. Så kollapset hun helt

(Dagbladet): På mesterskapets siste dag i Beijing er det maraton som står på programmet. Palestinas Mayada Al-Sayad tar nok ikke med seg noen medaljer, men det var ingen som ikke heiet på henne da hun kom inn på oppløpet.

Fullstendig utslitt krysset hun mållinjen til en 50. plass, men Al-Sayad fortsatte å stavre seg videre. Hun virket ifølge svenske Expressen å være så sliten at hun knapt visste hvor hun var.

Kollapset

Funksjonærene så nok det samme som resten av Fuglereiret, og løp til for å fortelle henne at hun faktisk var ferdig med løpet sitt. Etter å ha fått beskjeden kollapset hun umiddelbart.

Ifølge avisa var også «innspurten» til den palestinske løperen tema i kommentatorbua til svensk TV.

- Hun holdt på å ramle flere ganger på oppløpet, og nå får hun høre «Du er i mål, det er ikke en runde igjen». Så kollapser hun fullstendig, sier SVTs kommentator Jonas Karlsson.

Medisinsk personell var raskt på pletten for å pleie den utslitte løperen, og etter et kort opphold på tartandekket gikk ferden over på en båre og videre i en ambulanse.

Etiopisk seier

Mare Dibaba fra Etiopia vant søndag verdensmesterskapet i maraton etter en dramatisk spurt mot mål i Beijing.

Dibaba sikret dermed Etiopias første verdensmesterskapstittel for kvinner med tiden 2 timer, 27 minutter og 35 sekunder.

Hun holdt kenyanske Helah Kiprop i sjakk takket være en spurt på de siste 50 meterne av maratonløpet, og karret seg over målstreken ett sekund foran Kiprop.

Kiprops landskvinne Eunice Kirwa, som ble født i Bahrain, ble æret med bronsemedalje på tiden 2 timer, 27 minutter og 39 sekunder. Hennes kenyanske lagkvinne Jemima Sumgong endte på fjerdeplass, foran Edna Kiplagat, også hun fra Kenya, som ble klokket inn på tiden 2 timer, 28 minutter og 18 sekunder.