Maria var den første som kjøpte Charlie Hebdo i Norge

(Dagbladet): Det var lang kø utenfor Narvesen Continental fredag ettermiddag. 170 eksemplarer av satiremagasinet Charlie Hebdo ble lagt ut for salg ved Narvesen-butikken klokka 17 i dag.

Maria sikret seg det det første eksemplaret av satiremagasinet.

- Jeg vil støtte ytringsfriheten, sier Maria til Dagbladets reporter på stedet.

Narvesen har fått 170 magasiner — ikke 200 som først ble bekreftet fra fransk distributør, opplyser kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, fredag ettermiddag.

Narvesen har varslet at det kun vil bli solgt ett eksemplar til hver kunde. Noen av de som har stått i kø må tomhendte og skuffet hjem – klokka 17.45 sier Narvesen at magasinet er utsolgt.

Håkon Wettestad var en av de heldige som fikk sikret seg ett av de 170 eksemplarene. Han sier til Dagbladet at han sto i kø i en halvtime før han fikk kjøpt bladet.

- Jeg fikk beskjed av moren min om at det var kø og at jeg måtte stille meg i den. Jeg kan ikke fransk, men jeg har noen venner som kan det og som skal oversette for meg. Jeg syns det er kult at jeg fikk kjøpt et eksemplar av magasinet, for det er bra illustrasjoner og det er bra tegnet, sier han til Dagbladet.

Dagbladet skrev onsdag at Norges eneste Charlie Hebdo-utsalgssted har mottatt telefontrusler i forbindelse med salget av magasinet. Dagbladets reporter sier det er sivilpoliti på stedet.

Frankrike ble magasinet revet fra hyllene da det kom i salg onsdag. Charlie Hebdo har vanligvis et opplag på 60.000 eksemplarer, men denne gangen skal det trykkes i fem millioner og eksporteres til en rekke land.

Det er også snakk om å oversette det til andre språk enn fransk. Forsiden til den første utgaven etter terrorangrepet onsdag i forrige uke viser profeten Muhammed med en tåre i øyekroken. Han holder et skilt med påskriften «Je suis Charlie», og over ham lyder overskriften «Alt er tilgitt».

Administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience opplyste til NTB onsdag at Narvesen aldri har latt være å selge et magasin av politiske årsaker.

— Narvesen har aldri tatt og skal ikke ta et redaktøransvar. Charlie Hebdo ble intet unntak, sa Reitan.

Friday, January 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments