Mareritt-SMS fra reisebyrået: Det er hai i vannet


(Dagbladet): En 52 år gammel tysk turist døde da en hai angrep ham i Rødehavet på lørdag.

Mannen svømte i havet ved feriestedet Al-Qusairi Egypt, da haien angrep og rev av ham det ene beinet, i det første dødelige haiangrepet i Egypt på fem år.

- Grusomt

Ikke lenge etter tikket det inn en tekstmelding fra reisebyrået på telefonen til svenske Ewa Groos. Hun er på ferie i det samme området, Marsa Alam, der haiangrepet skjedde.

- Jeg hadde en flott dag. Så fikk jeg en sms fra Ving, der de fortalte om angrepet. Det er grusomt. En katastrofe for familien hans, sier hun til Aftonbladet. 

Etter angrepet har myndighetene innført badeforbud.

Groos forteller til avisa at stranden er sperret av, men hun mener det er mangelfull informasjon på stedet etter haiangrepet.

- Det finnes ingen skilt eller lapper, verken på stranden eller på hotellet. Folk bader fremdeles. Vet man ikke hvorfor det er avsperret er det jo lett at man overser det. Samtidig vil de vel unngå å skape massehysteri, sier hun.

- Sikkerheten kommer først

I sms-en fra Ving skriver reisebyrået at myndighetene forsøker å «lokalisere» haien.

- Det eneste man kan gjøre er å følge myndighetenes anbefalinger om badeforbud. Sikkerheten kommer alltid først. Vi følger utviklingen og informere om situasjonen, sier pressekontakt Charlotte  Hallencreutz i Ving til Aftonbladet.
 
I 2010 døde en tysk kvinne i et haiangrep ved Sharm el-Sheikh, noe som førte til at stranden ble stengt i en uke.

Monday, March 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments