Mannen som er siktet for drapet på Lene (36) skal ha plantet rykter om seg selv for å slippe unna


BERLIN (Dagbladet): En chilensk mann (38) er pågrepet for drapet på Lene Sand – den 36 år gamle norske kvinnen som ble funnet drivende i en koffert i elva Spree i Berlin, skriver BZ.

Sand ble funnet den 13. juni, da en mann trakk i land en koffert som fløt i elva Spree. Da han åpnet den første, fant han nok en koffert – og inne i den lå den døde kvinnen.

Mannen som nå er pågrepet, skal ha prøvd å lure seg unna straffeforfølgelse ved blant annet å sette ut et rykte om at han hadde begått selvmord.

Pågrepet onsdag

Politiet mener hun ble drept på et kunstgalleri. Nærmere bestemt i galleriområdet Paradise Kulturraum, i bydelen Wedding i Berlin. Den 38 år gamle mann fra Chile har hele tiden vært mistenkt og etterlyst for drapet.

Mannen er nå siktet for drapet som skal ha funnet sted i tidsrommet mellom 5. og 12. juni i år.

Avisa B.Z. melder nå at anholdelsen fant sted i Mexico på onsdag denne uka.

Prøvde å lure seg unna

Chileneren skal etter drapet ha prøvd å lure tysk politi.

Ryktet som umiddelbart ble spredt om at chileneren hadde flyktet til hjemlandet, var etter alt å dømme plantet – slik at mannen skulle føle seg sikker.

De tyske etterforskerne må hurtig ha slått fast at han faktisk tok et fly til Sør-Amerika – men ikke til sitt hjemland.

Hadde han befunnet seg der, ville det vært forbundet med store diplomatiske bestrebelser å få mannen utlevert for rettsforfølgelse i Tyskland.

Dagbladet tok kontakt med den berlinske statsadvokatens pressetalsmann, med spørsmål om det var tatt kontakt med chilenske myndigheter. Da var svaret at det var sendt ut en internasjonal arrestordre på 38-åringen.

Tysk politi skal også flere ganger ha blitt fortalt at 38-åringen hadde begått selvmord.

Dette skal ha vært en manøver for å narre etterforskerne til å gi opp jakten.

Ifølge avisa B.Z., var det tyske etterforskere som greide å oppspore mannen på skjulestedet hans i Mexico. Det var også tyskerne som ga beskjed til meksikanske myndigheter om hvor i landet de kunne anholde den drapssiktede chileneren, rapporterer B.Z. Det er foreløpig helt uklart når en eventuell utlevering kan finne sted.

- Skjønn og unik

Sands familie har tidligere sagt følgende i en melding:

«Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss. Hun var en vidunderlig sjel som vil bli savnet av mange. Vi er i sjokk og ber om forståelse for at vi trenger tid og ro til å ta vare på hverandre i sorgen».

Sunday, August 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments