Mannen bak artikkelen DN-journalisten stjal fra: Dette er uheldig


(Dagbladet): Mandag innrømmet den tidligere DN-journalisten Daniel Butenschøn å ha plagiert amerikanske The New Yorker og fabrikkert kilder i en åttesider lang sak, under tittelen «Klagemuren», i lørdagens Dagens Næringsliv.

Norske medier ble varsla om DNs plagiat etter Twitter-meldinger fra Øistein Refseth

Det er David Sedaris som i teksten «Standing By», tilgjengelig på newyorker.com, som har lagt grunnlaget for en håndfull sitater, poenger og situasjoner i DNs reportasje. 

Lar det være

Sedaris har så langt ikke kommentert hendelsen, men i en e-post, via sin agent Sabrina Callahan, forteller den amerikanske forfatteren at han ikke ønsker å gå videre med saken.

- Jeg kommer ikke til å vurdere rettslige skritt. Dette er uheldig, men jeg lar saken bli med det, sier David Sedaris til Dagbladet.

De siste dagene har det kommet fram at Daniel G. Butenschøn har stjålet innhold fra flere artikler enn den nevnte.

Tilsammen er det nå avdekket ni tilfellet av plagiat fra den samme journalisten, hvor de fleste av dem har stått på trykk i Dagens Næringsliv.

Trukket seg fra jobben

Butenschøn har vært styremedlem i Skup siden 2013 og nestleder siden 2014.

I går ble det imidlertid kjent at Butenschøn har informert SKUPs styre og sekretariat at han trekker seg fra vervet som nestleder i SKUP med øyeblikkelig virkning.

Butenchøn var også på vei over i en ny stilling i Tinius-stiftelsen, men har ifølge fagbladet Journalisten også nå trukket fra jobben som redaktør i Tinius Trust.

Wednesday, July 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments