Mann håndhilste på terroristen. Trodde han møtte sikkerhetspolitiet

(Dagbladet): Etter en intens biljakt har de antatte gjerningsmennene bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo blitt sirklet inn av politiet i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele utenfor Paris hvor de har forskanset seg i et trykkeri med et gissel.

Selgeren Didier skulle, ifølge France Info, i et møte med eieren av trykkeriet i halv nitida i morges.

Da han kom til stedet hvor politiet antar brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32) nå har forskanset seg, skal han ha håndhilst på det som skal være en av terroristene.

- Vi dreper ikke sivile

Selgeren skal ha fortalt at han trodde den svartkledde og tungt bevæpnede mannen, som bar på minst ei rifle, var sikkerhetspoliti. 

Videre forteller Didier at kunden kom ut for å møte ham, ledsaget av det han trodde var en politimann, ikledd skuddsikker vest.

- Vi alle håndhilste på hevrandre. Deretter ba kunden min meg om å gå, sier Didier.

Det neste som skjedde, var at mannen han først trodde var politi sa til ham:

- Gå. Vi dreper ikke sivile.

I etterkant tenkte selgeren at dette var noe merkelig.

- Da jeg forlot stedet, skjønte jeg ikke hva det var, men det var ikke normalt. Jeg visste jo ikke hva som var på gang og tenkte kanskje det var snakk om et ran eller kidnapping, sier Didier.

Pågår fremdeles

Politiaksjonen ved trykkeriet i Dammartin-en-Goele pågår fremdeles. Politiet har vært i kontakt med terroristene som har sagt at de forbereder seg på å dø martyrdøden.

Brødrene, og særlig yngstebror Chérif, var godt kjent for politiet fra tidligere. Den nå 32 år gamle mannen, som er blitt omtalt som en  tidligere partygutt og rapperen er tidligere dømt for rekruttering av krigere til Irak.

The Guardian skriver at det i tida framover vil bli stilt kritiske spørsmål til fransk etterretningstjeneste og franske myndigheter om hvorfor terrorplanene deres ikke ble fanget opp.

Kunne ikke fly til USA

Det amerikanske nyhetsbyrået AP skriver at brødrene var på en amerikansk «no fly list», altså at de skulle stanses hvis de forsøkte å fly til eller i USA.

Kjente eller mistenkte terrorister havner på lista. En del av bakgrunnen for at eldstebror Said havnet på lista skal ha at han har reist til Jemen.

Ifølge New York Times fikk den nå 34 år gamle mannen terrortrening av al-Qaida i Jemen.

 

Friday, January 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments