Liverpool ydmyket: – Et hjernedødt øyeblikk han kommer til å angre på

• Arsenal – Liverpool 4-1  (3-0)

(Dagbladet): – Hvis vi skal bli topp fire, må vi ha med oss noe fra kampen, sa Brendan Rodgers til The Echo før dagens oppgjør mot Arsenal.

Det greide ikke Merseyside-laget, som forærte Manchester United den siste Champions League-plassen.

- Denne kampen var en enorm skuffelse. Vi forsvarte oss ikke godt nok, selv om vi trengte et resultat, sier Rogers til BBC etter kampen.

Arsenal dominerte i store deler av den første omgangen – og tok med seg en 3-0-ledelse til hvilen.  Jordan Henderson reduserte for Liverpool – før Giroud fastsatte resultatet til 4-1.

Vondt ble verre for Liverpool da Emre Can ble utvist like før slutt:

- Det er et hjernedødt øyeblikk han kommer til å angre på seinere, sa Ronny Johnsen i TV 2-studioet.

Forsvarssrot

I starten av dagens oppgjør så det bare ut som det var ett lag som hadde noe å spille for.

Kolo Toure var millimetere fra å gi Arsenal ledelsen etter tre minutter da han klønet det til som bakerste mann. Ramsey snappet ballen, vendte opp, men han greide ikke å score alene med Simon Mignolet.

Det var en skjelven forsvarstrio hos Liverpool. Toure, Sakho og Can fikk det ikke til å stemme, og det førte til en bølge av Arsenal-angrep det første kvarteret.

Arsenal gjorde som de ville. Liverpool så rystet ut.

Gedigen bom

Etter 17 minutter burde Liverpool tatt ledelsen. Etter nydelig spill var Markovic alene med keeper.

Markovic har ikke hatt en god sesong – og at selvtilliten ikke er på topp ble helt tydelig da serberen forsøkte å finne Sterling på blank kasse i stedet for å skyte selv.

Det som skulle være en kompispasning ble bare rør. Pasningen var for lang og Sterling nådde ikke fram.

Soloraid

Så tok Arsenal over igjen.

Og ikke bare tok de over – The Gunners punkterte kampen på ni magiske minutter.

Hector Bellerin har for alvor spilt seg inn i varmen i Arsenal-trøya de siste månedene.

I dag visste den spanske 20-åringen hvorfor. Bellerin dro seg inn fra kanten, fikk gå fritt inne i Liverpool-boksen og dundret ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Mignolet.

Bare minutter seinere doblet Mesut Özil ledelsen da han limte ett frispark fra tjue meter i keeperhjørnet.

Arsenal var proppfulle av selvtillit etter de to målene. Like før hvilen var det klubbens store spiller denne sesongen, Alexis Sanchez, som ville være med å leke.

Chileneren fikk ballen på tjue meter etter nydelig Arsenal-spill – og klinte ballen opp under tverrliggeren.

Arsenal lekte seg, og fikk gjøre akkurat som de ville. Da er Wengers menn alltid farlige.

Ute av Champions League

Liverpool ante et lite håp da målscorer Bellerin forærte Liverpool en straffe da han meide ned Sterling etter 75 minutter.

Henderson scoret fra krittmerket – men Liverpool fikk ikke flere mål.

I stedet ble Emre Can utvist.

Og bare for å gni det inn fastsatte Olivier Giroud resultatet til 4-1 med et langskudd like før slutt.

Arsenal cruiset inn til seier – og har satt press på Manchester City om andreplassen.

- Vi visste allerede før kampen at det kom til å bli hardt å bli blant de fire beste. Men vi må bare fortsette å jobbe hardt og slåss. Hvis vi vinner resten av kampene vår kan alt skje, sier Henderson til BBC etter oppgjøret.