Leppeleser avslører hva Jose Mourinho egentlig kalte Eva (41)


(Dagbladet): Chelsea-manager Jose Mourinho (52) og klubblegen Eva Carneiro (41) har havnet i den mest omtalte konflikten i britisk fotballpresse den siste uka.

Carneiro ble refset og senere fjernet fra sine vanlige oppgaver på kampdag og treninger etter 2-2 mot Swansea i serieåpningen. Mourinho mente støtteapparatet ikke gjorde jobben sin tilstrekkelig.

Bilder fra Sky Sports viser seansen og avslører hva som blir sagt. Nå hevder Daily Mail å avsløre ordene som ble vekslet mellom Mourinho og Carneiro i kampens hete:

«Filho da puta» er de portugisiske ordene Mourinho bruker.

Fritt oversatt til norsk blir det «sønn av ei hore».

Leppeleser

I tillegg hevder en leppeleser på oppdrag fra Daily Mail at Mourinho sier følgende:

«Hey, hey. Kom deg av banen nå. Søren heller», sier Mourinho.

Mourinho var nemlig rasende på sidelinja da klubblege Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn entret banen i sluttminuttene for å behandle stjernespiller Eden Hazard.

Bilder fra situasjonen viser derimot at støtteapparatet trolig handlet på en korrekt måte. Hazard lå på gresset og så mot lagbenken, trolig i påvente av hjelp. Samtidig gjorde dommer Michael Oliver det klart at støtteapparatet kunne entre banen.

- Avslappet

Daily Mirror har intervjuet moren til Carneiro – Lourdes – som bor i Gibraltar:

- Eva er avslappet fordi hun vet hun gjorde jobben sin. Det er ikke bra å bli behandlet på denne måte, men det er noe hun bare må akseptere. Hun har gjort jobben sin og får støtte fra fans og andre, sier mor Lourdes til avisa.

Sunday Times-journalist Duncan Castles hevder at det er langt mer enn helgas hendelse som ligger bak Mourinhos frustrasjon. Det skriver Castles i en artikkel på nettstedet OneWorldSports.

Kilder tett på Chelsea skal ha bekreftet at Mourinho har vurdert å begrense Carneiros arbeidsoppgaver det siste året.

- Det er ingen tvil om hennes profesjonelle kvaliteter, men Mourinho er bekymret for at dynamikken i garderoben påvirkes av en kvinnes tilstedeværelse, skriver Duncan Castles.

Sammy Margo, den første kvinnelige fysioterapeut i engelsk fotball, mener Mourinhos utbrudd kom fordi Carneiro er kvinne.

- Å være kvinne i fotballen tiltrekker mer oppmerksomhet, sier Margo til The Guardian.

Peter Brukner, fremtredende sportslege i England, mener Mourinho må be om unnskyldning:

- Det er en forferdelig oppførsel fra manageren, sier Brukner til samme avis.

Dommen

Slik lød Mourinhos dom i det mye omtalte intervjuet på direkten i helga:

- Jeg var ikke fornøyd med legen og det medisinske apparatet i denne kampen, for selv om man sitter på benken som lege eller legesekretær, så må man forvente at man forstår spillets gang, sa Mourinho om episoden.

- Legen som går ut på banen for å hjelpe en spiller må vite om spilleren er skikkelig skadd. I dette tilfellet var det snakk om et lite slag hos en svært sliten spiller. Mourinho.

- De legene jeg hadde med i denne kampen gjorde at jeg sto igjen med åtte spillere på banen i et kontraangrep etter noe som må karakteriseres som en helt normal situasjon, la portugiseren til.

Chelsea møter Mancheser City i Premier League søndag. Trolig uten Eva Carneiro på benken.

Friday, August 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments