Larsåsen: – Kan ikke konkurrere før puppene blir mindre


(Dagbladet): Norges største stavsprang-profil Cathrine Larsåsen (28) rekker ikke et comeback under friidretts-NM som starter denne uka.

Larsåsen har vært gravid og fokuserer heller på å komme i form til innendørssesongen som starter over nyttår.

Grunnen til NM ryker forklarer Larsåsen slik:

- Jeg får ikke trent og konkurrert ordentlig før puppene blir mindre, sier Larsåsen til Dagbladet.

Larsåsen ble mor for første gang i februar, og hadde allerede da som mål å komme tilbake på et toppnivå.

OL-mål

Til Dagbladet forteller Larsåsen at det ikke er noen stor nedtur at NM glipper nå.

- Nei, det er ingen veldig stor nedtur. Jeg sa det litt på fleip at det ville vært gøy å komme tilbake allerede i sommer. Jeg har lyst til å gjøre et skikkelig comeback og da må jeg først føle at alt stemmer, sier Larsåsen.

- Hva er ditt neste mål?

- Jeg håper å komme tilbake på nyåret. Rundt februar eller mars når innendørssesongen starter. Så håper jeg å kjempe meg til en plass til OL i Rio. Det er det store målet, sier 28-åringen.

- Hvordan er formen din nå?

- Kroppen er veldig fin. Svangerskapet og fødselen gikk veldig bra og den eneste store forskjellen er at det blir litt mindre søvn. Men jeg prøver å kjempe meg tilbake i form og trener så mye jeg kan. Det er nesten sånn at treneren min må holde meg tilbake noen ganger, sier Larsåsen.

- Ammer

På sin egen blogg skrev stavhopperen i går at hun ikke ville delta i NM samtidig som hun ammer sønnen Loui (5 mnd).

«En dum nedrivning pga for store bryster hadde heller ikke vært så morsomt. Er faktisk en stor utfordring å ha melkeproduserende bryst når man hopper», skriver Larsåsen.

Til Dagbladet forteller hun:

- Det er fakta. Det er ikke optimalt å konkurrere når man ammer. Jeg synes ikke det funker. Da jeg ble mor bestemte jeg meg for at jeg ville amme. Jeg synes det er viktig å gi morsmelt så lenge jeg har muligheten til det. Det er ingen selvfølge at alle kan det, sier Larsåsen til Dagbladet.

- Da jeg ble mor tenkte jeg det var greit å amme til han var ni måneder. Og det går også ut over tiden for comebacket. Men jeg får mye ut av treningshverdagen og driver mye grunntrening. Jeg hopper stav med halvlagt tillløp. Det er mye slit, men det går framover for hver dag. Målet mitt er selvsagt å komme tilbake og hoppe mine beste hopp i karrieren, men først må puppene mine bli mindre, sier Larsåsen.

Larsåsen hadde vunnet NM-gull i stavsprang de siste ti årene, før Lene Retzius’ tok gullet i 28-åringens fravær i fjor sommer.

Cathrine Larsåsen har norsk rekord i stavsprang på 4,41 meter.

NM starter 31. juli og varer til 2. august. Årets arrengement er i Haugesund.

Wednesday, July 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments