Langer ut mot «Farmen»-Magnhild: – Kom deg ut av bobla

(Dagbladet): Under fjorårets utgave av TV 2s populære realitykonsept «Farmen», var det gårdsbrukeren Magnhild Vik som til slutt trakk det lengste strået.

På hjemmebane er den 43 år gamle kvinnen fra Innfjorden i Rauma en aktiv lokalpolitiker for Senterpartiet. Hun stiller blant annet som ordførerkandidat i hjemkommunen ved årets kommunevalg.

Nå får hun pepper av en tidligere høyrepolitiker i kommunen, som stiller spørsmål ved Viks prioriteringer i forkant av valget.

- På tide at hun lander

I et leserinnlegg hos Åndalsnes Avis skriver Jon Sverre Aursand at «Vik meldte avbud til Formannsskapsmøtet og to andre politiske møter 2. juni, uten kjent grunn».

- I ettertid ser jeg at hun isteden valgte å stille opp på et «Farmen»-liknende opplegg i regi av Måndalen skole, skriver han videre.

Til Dagbladet forteller Aursand, som satt fire av sine åtte år i Rauma kommunestyre med Vik, at han er kritisk til «Farmen»-vinnerens fokus på realitykonkurransen opp mot valget.

«Farmen»-innspillinga ble avsluttet for rundt et halvt år siden.

- Det er på tide at hun lander, og kommer seg ut av «Farmen»-bobla, sier Aursand, og fortsetter:

- Valget er rett rundt hjørnet, og hun bør legge bort unødvendige aktiviteter og ha fokus på politikken.

Generell ansvarsfølelse

Aursand presiserer at han ikke er ute etter å henge ut Magnhild Vik, men at det handler om generell ansvarsfølelse og tilstedeværelse i politikken.

- Dette handler ikke bare om Magnhild, men om politikere generelt og medienes stadig økende personfokus. Jeg mener at mediene vegrer seg for å stille kritiske spørsmål, og det er synd at dette må gå gjennom meg, sier han.

- Politisk arbeid bør handle om det det faktisk er, og ikke noe annet, avslutter Aursand.

«Farmen»-vinneren har registert kritikken fra Aursand, og forteller til Dagbladet at hun aldri har brukt realitydeltakelsen for å oppnå det hun ønsker i politikken.

- Urimelig

- Dette er en ganske urimelig påstand fra Aursand, og at jeg deltok i «Farmen» har aldri vært problematisk for kommunestyret, sier hun.

- Men du droppet politiske møter for å delta på et «Farmen»-arrangement?

- Det var et arrangement jeg ble bedt om å dra på før jul. Jeg har nok hatt litt hukommelsessvikt, så derfor rakk jeg ikke å melde avbud i tide. Det beklager jeg selvfølgelig, sier Vik.

Hun forklarer også at sykdom i familien er årsak til at hun har måttet prioritere annerledes den siste tida.

- Men jeg er selvfølgelig fokusert på politikken, og stiller fortsatt som ordførerkandidat, sier Vik.

Å delta i «Farmen» ble for øvrig en stor utgift for ordførerkandidaten, som måtte hente inn en avløser til å overta gårdsbruket mens hun var borte.

Tuesday, June 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments