- La meg fortelle dere om mine problemer med jenter…


(Dagbladet): Den britiske nobelprisvinneren Tim Hunt har møtt sterke reaksjoner etter at han uttalte at forskere bør arbeide i kjønnsdelte laboratorier.

Nå har det endt med at biokjemikeren har sagt opp jobben, skriver The Guardian.

- Jenter gråter når de får kritikk

Den uheldige kommentaren falt på en konferanse i Seoul i Sør-Korea 9 . juni.

- La meg fortelle dere om mine problemer med jenter.. Tre ting skjer når de er på laben.. Du forelsker deg i dem, de forelsker seg i deg, og når du kritiserer dem, gråter de, sa Hunt.

Kommentaren har ikke falt i god jord.

Den ble blant annet spredt på Twitter via konferansedeltakere Connie St Louis, som leder det vitenskapsjournalistiske programmet ved City University i London.

Hun kommenterte: – Virkelig, betyr dette at en nobelprisvinner tror vi er fortsatt lever i den viktorianske tida?

Beklager uttalelsen

Nå har professoren trukket seg fra sin stilling som æresprofessor ved University College i Londons fakultet for biovitenskap.

I en uttalelse publisert på universitetets nettside bekrefter de at 72-åringen har sluttet, som følge av uttalelsene på konferansen noen dager tidligere.

Universitet understreker at de er opptatt av likestilling. De legger også til at æresprofessor er en akademisk stillingstittel, som verken innebærer lønn eller undervisningsansvar.

Hunt har beklaget uttalelsene og sier at det var ment å være humoristisk, men at han «mente den delen om å ha problemer med jenter».

Biokjemikeren vant Nobelprisen i fysiolog eller medisin sammen med to kolleger i 2001. Fem år seinere ble han utnevnt til ridder av dronning Elizabeth.

Friday, June 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments