Kvinnen fødte alene i ødemarka og trodde alt håp var ute. Så startet hun en skogbrann


(Dagbladet): En kvinne som fødte alene i ødemarka nord i California i USA overlevde ved å starte en skogbrann. Slik kom brannmenn til stedet og fant henne.

Dette ble bekreftet av representanter for «Plumas National Forest» i går. De sa at en skogbrann brøyt ut på lørdag og at brannvesenet reddet en kvinne og et nyfødt barn i området. Det skriver The Guardian.

De nektet derimot å kommentere på hvordan brannen startet, men sa at det var under etterforskning.

- Ingen mobildekning

Kvinnen, Amber Pangborn fra Oroville i California, forteller til den lokale TV-stasjonen KCRA at hun var på vei til foreldrenes hus etter at hun fant ut at fødselen var i ferd med å starte. Hun valgte det hun trodde var snarveier, men kjørte seg i stedet vekk i en avsidesliggende del av skogen.

- Det var ingen mobildekning, og bilen var tom for bensin, sier hun.

Panghorn fødte tidlig på torsdag. Dermed var hun og hennes nyfødte datter, som har fått navnet Marissa, strandet i ødemarka med tre epler, ei flaske vann og en brus som de eneste forsyningene.

Hun sa videre til TV-stasjonen at hun var så desperat etter å få hjelp at hun lørdag startet en skogbrann i håp om at noen ville se røyken og komme til unnsetning.

- Ilden spredde seg raskt oppover fjellsiden. Jeg så ned på Marissa og sa «jeg tror mamma nettopp startet en skogbrann», sier Pangborn.

- Nydelig

Besetningen på et helikopter som var satt inn for å overvåke brannen så bilen der Pangborn og hennes nyfødte datter hadde søkt tilflukt, og sendte en brannbil til stedet. Denne tok de to til et trygt sted, sier Jeremy Croft, talsmann for Plumas National Forest.

Panborns mor, Dianna Williams, sier til den samme TV-kanalen at hun er i ekstase over at både datteren og barnebarnet nå er i trygghet.

- Babyen er nydelig. Alt er nydelig, sier hun.

En talskvinne for Oroville sykehus, dit Pangborn og datteren ble fraktet for å motta behandling, kunne fortelle at hun hadde blitt skrevet ut og at hun ikke ville komme med flere detaljer i saken.

Skogbrannen ble slukket uten at noen brannmenn ble skadet.

Wednesday, July 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments